Haberler

Bursa: 6 Çocuklu Yavuz Ailesinin Dramı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, eşi kalp hastası olduğu için çalışamayan 6 çocuklu kadın, evin geçimini komşulardan aldığı yardımla sağlamaya çalışıyor.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, eşi kalp hastası olduğu için çalışamayan 6 çocuklu kadın, evin geçimini komşulardan aldığı yardımla sağlamaya çalışıyor.

Süleymaniye Mahallesi Hıdır Sokağı'ndaki eski bir evde ikamet eden 6 çocuklu Yavuz ailesi, kalp hastası olan Kadir Yavuz'un çalışamaması nedeniyle zor günler geçiriyor. 6 çocuğuna komşuların yardımlarıyla bakan Sevda Yavuz, şimdi de sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Eşinin çalışamaması yüzünden sıkıntı içine girdiklerini, bu yüzden çocuklarından 3 yaşındaki Müzeyyen Yavuz'u bakmak için babaannesine verdiklerini, 15 yaşındaki Bayram Yavuz ile 14 yaşındaki Barış Yavuz'un simit sattığını belirten Sevda Yavuz, 13 yaşındaki Sibel, 7 yaşındaki İbrahim ve 6 yaşındaki Fikret'le birlikte şu anda 7 nüfus olduklarını, yıkılmaya yüz tutmuş eski evlerinin de satıldığını kaydetti.

Evi satın alan kişinin kendilerini çıkarmak istediğini ifade eden Yavuz, "Ev sahibi 5 bin YTL'ye size satayım dedi. Ama bizim bu kadar paramız olmadığı için başka birine sattı. Eski, tavanı her yağmurda akıyordu. Ama yine de başımızı sokacak bir yerimiz vardı. Şimdi yeni ev sahibi 'Tamirat yapacağım' diyerek en kısa zamanda boşaltmamızı istiyor. Zaten komşuların ve hayırseverlerin yardımıyla geçiniyoruz. Şimdi bir de başımıza ev sıkıntısı çıktı. Ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz. Nereye gideriz, nasıl yaşarız, bilemiyorum" diye dert yandı.

Zaman zaman Kaymakamlıktan ve çeşitli yardım kuruluşlarından yardım aldıklarını bildiren Yavuz, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title