Haberler

Büro Memur-sen: "Memur Maaşının Yarıdan Fazlasını Kiraya Veriyor"

Büro Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Metropol Şehirlerinde Yaşayan En Düşük Dereceli Memurun Maaşının Yarıdan Fazlasını Kiraya Harcadığını Belirterek, "Ankara ve İzmir'de Ortalama 500 YTL'yi Bulan Ev Kiraları Memurun Cebindeki Paranın Yüzde 64'ünü Oluşturuyor. İstanbul'da İse Yüzde 76'lara Çıkan Bu Oran Memurun Bükülmüş Belini Adeta Kırıyor" Dedi.

-Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, metropol şehirlerinde yaşayan en düşük dereceli memurun maaşının yarıdan fazlasını kiraya harcadığını belirterek, "Ankara ve İzmir'de ortalama 500 YTL'yi bulan ev kiraları memurun cebindeki paranın yüzde 64'ünü oluşturuyor. İstanbul'da ise yüzde 76'lara çıkan bu oran memurun bükülmüş belini adeta kırıyor" dedi.

ANKARA (ANKA) - Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, metropol şehirlerinde yaşayan en düşük dereceli memurun maaşının yarıdan fazlasını kiraya harcadığını belirterek, "Ankara ve İzmir'de ortalama 500 YTL'yi bulan ev kiraları memurun cebindeki paranın yüzde 64'ünü oluşturuyor. İstanbul'da ise yüzde 76'lara çıkan bu oran memurun bükülmüş belini adeta kırıyor" dedi.

Büro Memur-Sen'in Temmuz ayına ilişkin yaptığı araştırmaya göre, Temmuz 2006'da konut giderlerinde, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) üzerinden yüzde 9.55 artış yaşanırken, 2006 yılı toplu görüşme masasında memurun maaşına altı aylık yüzde 2.5, toplamda ise yüzde 5 oranında yıllık zam yapıldı.

Araştırmada, en düşük memur maaşının 780 YTL olduğu ve İstanbul, Ankara, İzmir gibi gelişmiş kentlerindeki kira giderlerinin ise aylık ortalama 400 YTL'yi bulduğu belirtildi. Araştırmaya göre, söz konusu oran Bursa'da yaşayan bir memur maaşının yüzde 51'ine, Eskişehir'deki memur maaşının yüzde 76'sına, Trabzon'da yaşayan memur maaşının yüzde 57'sine ve Diyarbakır'da yaşayan memurun maaşının ise yüzde 44'üne karşılık geliyor.

Açlık sınırının temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0.25 artarak 615.87 YTL'ye çıktığı belirtilen araştırmada, yoksulluk sınırının ise yüzde 82 artarak 1911.57 YTL olduğu kaydedildi. Araştırmada, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği asgari kalori miktarı dikkate alınarak yapılan tespitlere göre, Temmuz ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi zorunlu olan gıdalar için harcaması gereken tutarın 615.87 YTL olduğu ifade edildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title