Haberler

Burhaniye'de Tariş'ten Ortaklarına Ürün Vadeli Gübre

Güncelleme:

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi, ortaklarına ekim sezonu öncesi sezon vadeli gübre dağıtımına başladı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, sezon hazırlıklarını sürdüren 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi ( Tariş ), ortaklarına ekim sezonu öncesi sezon vadeli gübre dağıtımına başladı. Buğday ekimi sırasında kullanılan toprak altı gübrenin fiyatı 78 lira olarak belirlenirken, gübre fiyatını faiz uygulanmadığı açıklandı.

İlçede ortakları için zeytin depolama kasası, çuval ve tente getiren Tariş, şimdi de ekim sezonu öncesi gübre dağıtımına başladı. Zeytin ilaçlaması yapacak ortaklara makine desteği yaptıklarını bildiren Tariş Müdürü Emrah Öztürk, "Buğday ekim sezonu öncesi toprak altı gübre getirdik. Torbası 78 lira olan gübrenin bedeli zeytin hasadı sonunda tahsil edilecek. Çiftçilerimizin yararlanmalarını istiyoruz" dedi.

Gübre için faiz uygulanmadığını bildiren Tariş yönetim kurulu üyesi Kenan Çoban da, çiftçilerin bu olanaktan yararlanmalarını istedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Balıkesir Tariş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title