Haberler

Burdur'da Ramazan Ayına Özel "Sağlıklı Beslenme Danışma Hattı" Kuruldu

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Şenbayram: "Oruç tutmak sağlık açısından çok faydalı bir uygulama ama beslenmeyle ilgili bir takım temel ilkelerin uygulanması gerekiyor"

Burdur Sağlık Müdürlüğü tarafından ramazan ayında vatandaşların sağlıklı beslenme konularındaki sorularının cevaplandırılması amacıyla "danışma hattı" kuruldu.

Burdur Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Sağlık Müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayı nedeniyle insanların sağlıkla ilgili bir takım gereksinimlerinin ortaya çıktığını söyledi.

Özellikle oruç tutan vatandaşların bir takım beslenme önerilerine dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Şenbayram, "Oruç tutmak sağlık açısından çok faydalı bir uygulama ama beslenmeyle ilgili bir takım temel ilkelerin uygulanması gerekiyor" dedi.

Şenbayram, ramazan ayında sağlıklı beslenmeyle ilgili vatandaşların kafalarında bazı soru işaretleri oluştuğunu anlattı. Bu kapsamda vatandaşların bir yere danışma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Şenbayram, "Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat danışma için bize başvurabilecekleri '0248 235 20 81' nolu hattı oluşturduk. Bu numaradan bize ulaşan vatandaşlarımız sorularını iletecekler. En kısa zamanda uzman personel tarafından sorular değerlendirilerek ve cevap verilecektir. Bizim alanımıza özellikle beslenmeyle ilgili sorular giriyor" diye konuştu.

Şenbayram, ramazan ayı boyunca Belediye Fuar Alanı'nda stant açarak ağız ve diş sağlığı konusunda çalışma yapacaklarını, diş fırçası, diş macunu ve sağlıkla ilgili broşürler dağıtacaklarını, Burdur Müftülüğü ile işbirliğinde camilerde organ bağışı konusunda çalışma yapacaklarını kaydetti. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title