Haberler

Bulgaristan'da "15 Temmuz Anması" İçin Hazırlık - Sofya

- Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy'un açıklaması Detaylar Bulgaristan'da "15 Temmuz anması" için hazırlık Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy: "Bu darbe girişimi, ordunun yapısına sızmış olan FETÖ örgütü üyeleri tarafından yapılmış olmasına rağmen, girişim Türk Silahlı...

- Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy'un açıklaması

Detaylar

Bulgaristan'da "15 Temmuz anması" için hazırlık

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy:

"Bu darbe girişimi, ordunun yapısına sızmış olan FETÖ örgütü üyeleri tarafından yapılmış olmasına rağmen, girişim Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olduğu iddia edilmesi kesinlikle doğru değildir"

SOFYA (AA) – Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Bulgar basınına yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Büyükelçi Ulusoy, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de iki yıl önce yaşanan darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye'deki demokrasinin son iki yılda pekiştirildiğini, demokrasi düşmanlarının adalet yoluyla nasibini aldıklarını aktaran Ulusoy, "Bu darbe girişimi odunun yapısına sızmış olan FETÖ örgütü üyeleri tarafından yapılmış olmasına rağmen, girişim Türk Silahlı Kuvvetlerine ait olduğu iddia edilmesi kesinlikle doğru değildir" dedi.

FETÖ'ya karşı demokratik yollarla alınan önlemlerden söz eden Ulusoy, bu önlemlerin yasa ve kurallara uygun olduklarına işaret ederek, "Darbeciler, yaptıkları bu hain teşebbüsle demokrasimize, hukuk devletimize ve halkımızın temel hak ve özgürlüklerine yönelik bir eylemde bulunup, sistemi, anayasal düzenimizi yıkmak istemişlerdir." diye konuştu.

-FETÖ'nün metastazları her yerde

Büyükelçi Ulusoy, FETÖ'nün sinsi tavrıyla dünyanın her yerine yayılmaya çalıştığını, ülkelerin doğal misafirperverlik ve nezaket anlayışından yararlanıp kanser hücreleri gibi olan metastazların yaymak üzere ortam aradığını belirtti.

Büyükelçi Ulusoy, "FETÖ- gittiği ülkelerin iyi niyetini kullanarak, bu ülkelere girmiş durumda. Bizler de, dost ve müttefik ülkelerde bu konuda her zaman yakın bir işbirliğinin içerisindeyiz. Bulgaristan makamları ile çok iyi bir işbirliğimiz var. Düzenli bilgi akışımız oluyor. (Bulgaristan'a kaçan FETÖ mensuplarının) iade süreçlerinde Bulgar makamları ile işbirliğimiz sürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

-Bulgaristan'ın FETÖ konusunda gösterdiği anlayış

Ulusoy, AA'ya yaptığı açıklamada ise Bulgaristan'ın darbe girişimi gecesinde, Türkiye'nin yanında yer alıp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve tam ülkeye başsağlığı dileyip desteğini gösteren ilk Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer aldığını anımsattı.

Büyükelçi Ulusoy, "Her ülkede olduğu gibi, Bulgaristan'da da yaşanan FETÖ ilişkili olaylarda Bulgaristan makamları ile her zaman iyi bir işbirliğimiz oluyor. Bunun da gelecekte daha da ileriye gitmesini temel olarak bekliyoruz." dedi. Bulgar basının büyük ilgi gösterdiği basın toplantısı dolayısıyla Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliğinde, 15 Temmuz derbi girişimi gecesinden, Anadolu Ajansı'nın çektiği fotoğraflarından oluşturulan bir sergi düzenlendi.

Bulgaristan'daki FETÖ yapılanması

Bulgaristan'da 1992'den itibaren, "Zaman Bıgaria" adıyla Bulgarca ve Türkçe gazete basan FETÖ'nün Bulgar temsilcileri, Türkiye'nin girişimleri sonucu güç kaybederek yayınlarını internet ortamına taşıdı.

Eski adından vazgeçen gazete, internet ortamında sınırlı okuyucu kitlesine hitap eden "Haftaya Bakış" adlı siteden propagandasını sürdürmeye çalışıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Sofya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title