Haberler

Budapeşte: Macaristan'da Siyasi Skandal

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de Hükümetin İstifasını İsteyen Yaklaşık 7 Bin Kişi Meclis Binası Önündeki Eylemine Devam Ediyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de hükümetin istifasını isteyen yaklaşık 7 bin kişi Meclis Binası önündeki eylemine devam ediyor.

Macaristan'da siyasi skandal sürüyor. Halkın büyük bölümü Başbakan Ferenc Gyurcsany'nin istifası istiyor. Ülkede yaşanan bu durum zaman zaman göstericiler ile polisi karşı karşıya getirirken, eylemlerin 4. gecesinde yaklaşık 7 bin kişiden oluşan bir grup Başkent Budapeşte'deki Meclis Binası önündeki gösterilerine devam ediyor. Gyurcsany'i istifaya çağıran grup, şiddet olaylarına meydan vermezken, akşam saatlerinde gösteriye katılanların sayısının 10 binin üzerine çıktığı belirtiliyor.

Öte yandan Macaristan Başbakanı Gyurcsany'nin bir toplantıda, 'halka 1.5 yıldır yalan söylediği' yönündeki ifadelerinin açığa çıkmasının ardından, başbakanın istifasını isteyen halk, eylemlerinin 4. gecesini geride bıraktı. Akşam saatlerinde parlamento binası önünde toplanan 10 binden fazla gösterici, başbakan istifa edene kadar gösteri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Macaristan bayrakları sallayan göstericiler, 'istifa, istifa' diye slogan atıyor. Bu arada eylemin başladığı günden bu yana polis ile yaşanan çatışmalarda 250'den fazla kişi yaralanırken, 200 kişinin de gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title