Haberler

Bu Minikler Birer Çevre Gönüllüsü…

Güncelleme:

Torbalı Belediyesi'ne ait çöp ayrıştırma tesislerini gezen 5 yaş grubu anasınıfı öğrencilerine geri dönüşüm ve ambalajın önemi anlatıldı.

İzmir'de bir ilk olarak değerlendirilen Torbalı Belediyesi çöp ayrıştırma tesisleri ilçedeki okulların ve çevreye duyarlı vatandaşların ilgisini çekmeye devam ediyor. Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, İnci Hikmet Tözün Anaokulu 5 yaş grubundan 50 öğrenciyle tesislerde incelemelerde bulundular.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, tarafından karşılanan ilçe yöneticileri, eğitimciler ve öğrencilere ambalaj atıklarının 8 ayrı alanda ayrıştırma, presleme, ekonomiye kazandırma süreçleri anlatıldı. Tesislerde kâğıt, karton, plastik, cam, metal, tekstil, ahşap gibi ambalajlar ayrıştırılarak geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor.

AİLELERİN DUYARLI OLMASI ŞART

Çevre bilinci yüksek toplumlarda çöpün bir ekonomik değer olarak yerel yönetimlerin elini güçlendirdiğini, ancak ülkemizde ise sorunun mutfaktan başladığını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Bütün okullara, öğrencilere, ailelere ulaşarak ambalajın çöp olmadığını anlatmaya çalışacağız. Kurduğumuz tesis bir başlangıçtır. Daha seri, dünya standartlarında son teknolojik sitemlerle çalışan eleme, presleme tesisinin kurulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ise ilçe genelini kapsayacak çevre bilincini artıracak her türlü kampanya katkı sunmaya hazır olduklarını belirterek, "Belediye Başkanımızı ve ekibini kutluyoruz. Örnek bir çalışmayla ve performans gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adnan Yaşar Görmez Torbalı İzmir Aydın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title