Haberler

Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan: "Pay piyasasında yaklaşık 450 milyar dolar, türev, borçlanma araçları ve altın piyasalarımız ile birlikte toplandığı zaman yıllık yaklaşık 3 trilyon dolarlık derinliğiyle Borsa İstanbul, bölgenin en büyük finansal merkezi olmuştur" "Dünya Bankası'nın kendi merkezi dışında dünyada ilk açacağı İslami Finans Araştırmaları merkezine Borsa İstanbul evsahipliği yapacak. 11 Ekim Cuma günü bir Dünya Bankası yetkililerinin katılımıyla duyuru yapmayı umut ediyoruz" "Borsa İstanbul'da finansal menkul kıymetlerin yanı sıra kıymetli madenler, taşlar ve borçlanma araçlarının öz kaynak yatırımlarıyla birlikte işlem gördüğü bir 'süper market' oluştu"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "Pay piyasasında yaklaşık 450 milyar dolar, türev, borçlanma araçları ve altın piyasalarımız ile birlikte toplandığı zaman yıllık yaklaşık 3 trilyon dolarlık derinliğiyle Borsa İstanbul bölgenin en büyük finansal merkezi olmuştur" dedi.

Turhan, Borsa İstanbul Finans ve Ekonomi Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul'un yeni dönemde, bütün ekonomik aktörleri temsil edecek anonim şirket haline geldiğini belirterek, borsanın kendi içindeki yapısal dönüşümünün, İstanbul Altın Borsası ve İzmir'de faaliyet gösteren Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nın bir araya gelmesiyle yatay entegrasyon noktasında daha ileri bir aşamaya taşındığını kaydetti.

Borsa İstanbul'da finansal menkul kıymetlerin yanı sıra kıymetli madenler, taşlar ve borçlanma araçlarının öz kaynak yatırımlarıyla birlikte işlem gördüğü bir "süper market" oluştuğunu ifade eden Turhan, şunları söyledi:

"Kısa bir zaman içerisinde elektrik piyasasının da buna eklenmesiyle Borsamızın yatay entegrasyonu noktasında bir adım daha atmış olacağız. İlgili taraflarla yani Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hazine, TOBB ile birlikte ortak çalışma grubu oluşturarak yakın zamanda emtia piyasalarını da hem tarımsal emtia hem de tarım dışı emtia içerisinde yer alan kıymetli madenler dışındaki grubu da faaliyete geçirmek istiyoruz."

Turhan, dikey entegrasyonda da Borsa İstanbul'un Takasbank ve Merkezi Kayıt Kuruluşu ile işbirliğini artırmak için önemli gelişmelerin gerçekleştiğini anlatarak, "Pay piyasasında yaklaşık 450 milyar dolar, türev piyasamız, borçlanma araçları ve altın piyasamız ile birlikte toplandığı zaman yıllık yaklaşık 3 trilyon dolarlık derinliğiyle Borsa İstanbul bölgenin en büyük finansal merkezi olmuştur" diye konuştu.

"İstanbul Finans Merkezi temalı 5 konferans yapılacak"

Turhan, Nasdaq OMX ile yaptıkları ön anlaşmanın stratejik hedeflerinin gerçekleştirilmesinde çok büyük bir katkı sağladığını aktararak, kasım ayı içerisinde bu anlaşmayı tamamlama imkanı bulacaklarını dile getirdi.

İslami finansal ürünler alanında da iddialarını devam ettirmek için önemli iş birliklerini artırdıklarını ifade ederen Turhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya Bankası ve Hazinemiz bu konuda bir anlaşma gerçekleştirdi. Dünya Bankası'nın kendi merkezi dışında dünyada ilk açacağı İslami Finans Araştırmaları merkezine Borsa İstanbul evsahipliği yapacak. 11 Ekim Cuma günü bir Dünya Bankası yetkililerinin katılımıyla duyuru yapmayı umut ediyoruz. Bu çalışmalar operasyon noktasında güçlü bir teorik destek olmadan başarılı olamaz."

Turhan, Türkiye'nin finans sektörünün kalbinin özel sektör olduğuna işaret ederek, gelecek bir yıl boyunca İstanbul Finans Merkezi temalı konferans gerçekleştirmeyi planladıklarını, bunlarının ilkini 11 Ekim'de diğerlerini Londra, Davos, Körfez Bölgesi ve Singapur'da yapmayı hedeflediklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Borsa İstanbul Ekonomi Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 14 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? #9917 Sözleşmeli öğretmenlik alımı nasıl olacak? Sözleşmeli öğretmenler mülakata girecek mi?
Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title