Haberler

Bolu: Bolu Dağı'nda Kar Yağışı Devam Ediyor

Kar Nedeniyle Dün Gece Geç Saatlere Kadar Kapalı Olan Bolu Dağı'nda Ulaşım Normale Döndü. Kar Yağışı İse Yeniden Şiddetini Arttırdı.

Kar nedeniyle dün gece geç saatlere kadar kapalı olan Bolu Dağı'nda ulaşım normale döndü. Kar yağışı ise yeniden şiddetini arttırdı.

Karayolları ve polis ekipleri şiddetini arttıran kar yağışı sonrası Bolu Dağı'nın ulaşıma kapanmaması için çalışmalara başladı. Bolu Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı, 2 günden bu yana Bolu Dağı'nda çalışan polisleri ziyaret ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yazıcı, Bolu Dağı'nda görev yapan polisleri özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini ve yolun ulaşıma kapanmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Dün uzun süre kapalı kalan Bolu Dağı'nı kullanacak olan vatandaşlar Bolu Dağı Bölge Trafik istasyonunun telefonlarını kilitlediler. Bolu Dağı Polis istasyonunda görevli polisler, sabah saatlerinden bu yana yol durumuyla ilgili bilgi almak isteyen 2 bin kişiye bilgi verdiklerini ifade etti.

Bolu Dağı Bölge Trafik Şube Müdürü Orhan Başaran, Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Başaran, sürücülerin özellikle Bolu Dağı'nda çok dikkatli seyir etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Araçla yol bağlantısını sağlayan lastikler kışın daha önemli. Sürücülerimiz Bolu Dağı'na gelmeden önce mutlaka kar lastiklerini taktırsınlar ve araçlarının kış bakımını yaptırsınlar. Yanlarında çeki halatı ve zincir mutlaka bulunsun. Araçlarında kar lastiği yoksa mutlaka zincir takarak, takip mesafesine uysunlar. Sürücülerimiz her ihtimale karşı yanlarında yiyecek, içecek, battaniye ve el feneri bulundursunlar" dedi.

Bol Dağı'nda kar yağışının artması durumunda zincirsiz araçları trafiğe çıkarmadıklarını belirten Başaran, "Otomobil sürücüleri kendilerine güvenmiyorlarsa kesinlikle yola çıkmamalıdırlar. Sürücülerimiz ulaşım kapandığında yolun sol tarafını boş bırakarak araçlarını sağ tarafa doğru çekmelidirler. Karşılıklı hoşgörü sayesinde Bolu Dağı trafiği hiç bir zaman ulaşıma kapanmaz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title