Haberler

Bitlis: Tatvan'da, Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Projesi

Bitlis'in Tatvan İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Başkanı Veysi Uyanık, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (Dkap) Sundukları ve Kabul Edilen "Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi" Projesinin, Kadınların İş Hayatına Katılmasını Sağlayacağını Söyledi.

Bitlis'in Tatvan İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Veysi Uyanık, Doğu Anadolu Kalkınma Programı'na (DKAP) sundukları ve kabul edilen "Kadın ve Genç Girişimcilerin Desteklenmesi" projesinin, kadınların iş hayatına katılmasını sağlayacağını söyledi.

Başkan Uyanık, Otel Kardelen'de düzenlediği basın toplantısında, kabul edilen projeyle kadınların iş hayatına katılımının sağlanacağını belirti. Uyanık, proje kapsamında yaklaşık 100 kadın ve gencin eğitime alınacağını belirterek, "Projeyle beraber kadınların iş bulma ve iş kurması kolaylaşacak. Katılımcılara ve girişimcilere, motivasyon, pazarlama, satış, yasal prosedürler, muhasebe, kayıt saklama, finansman konulu başlıklar altında eğitim verilecek. 15 Şubat'ta Tatvan Selahaddin Eyyubi İlköğretim Okulu'nda başlayacak eğitimler, 10 hafta sürecek. Ayrıca proje, gelecekte kadın ve genç girişimcilere yönelik olarak geliştirilecek eğitim programlarına da model oluşturulacak" dedi.

Uyanık, bölgenin kadına bakış açısının eskiye oranla değiştiğini ancak, bunun çok yetersiz olduğunu söyledi. Çok sayıda genç kız ve kadının iş hayatına atılması konusunda oda olarak çalışacaklarını da söyleyen Uyanık, eğitimleri tamamlanan katılımcıların, iş kurma, iş bulma ve becerilerine yönelik üretimlerin pazarlaması konusunda, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından destekleneceğini belirtti. Uyanık, "İş bulma, iş kurma ve ürünlerinin piyasaya sürülmesi ve ürün geliştirme konusunda danışmanlık hizmetleriyle desteklenecek. Ayrıca, katılımcılar için referans noktası oluşturulacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title