Haberler

Bir Paket Sigaraya 10 Yıl

Edirne'de Arkadaşının Bir Paket Sigarasını ve Çakmağını Gasp Eden Bir Kişi Yargılandığı Davada 10 Yıl Ağır Hapis Cezasına Mahkum Oldu.

Edirne'de arkadaşının bir paket sigarasını ve çakmağını gasp eden bir kişi yargılandığı davada 10 yıl ağır hapis cezasına mahkum oldu.

Arkadaşı T.G.'nin sigara ve çakmağını silahla gasp suçundan yargılanan 18 yaşındaki O.G.'nin Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan üçüncü ve son duruşmasında dava savcısı mütalaasını sundu. Savcılık mütalaasında, sanığın gece geç saatlerde "silahlı yağma" suçunu işlediği, şikayetçilerin değişmeyen ifadeleri doğrultusunda sabit görüldüğü ve sanığın eylemine uyan Türk Ceza Kanunu'nun 149/1'nci maddesi gereğince iki kez cezalandırılmasını istedi.

O.G.'nin avukatı mütalaaya katılmadığını belirterek müvekkilinin serbest bırakılmasını istedi. Sanık O.G. ise son savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini, şikayetçi olan arkadaşlarının kendisine küfür etmesi nedeniyle, onlara şiddet uyguladığını kabul ettiğini söyledi. Mahkeme O.G.'nin, T.S'ye karşı "Geceleyin silahtan sayılan bıçakla yağma suçunu işlediğini" sabit görerek, 12 yıl cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca sanığın yargılanma aşamasındaki iyi halini hafifletici

sebep saydı ve cezasını 1/6 oranında indirerek 10 yıl ağır hapis cezasına hükmetti. O.G., Edirne Adliyesi'ne çağrılan bir polisi ekibi tarafından Edirne Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

(İA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title