Haberler

Bir Deney Yaptılar 24 Hasta Öldü!

Pankreas İltihabı Bulunan Hastalar Üzerinde Araştırma Amacıyla Yapılan Bir Deney 24 Hastanın Yaşamına Mal Oldu.

Pankreas iltihabı bulunan hastalar üzerinde araştırma amacıyla yapılan bir deney 24 hastanın yaşamına mal oldu.

Hollanda'da pankreas iltihabı bulunan hastalar üzerinde araştırma amacıyla yapılan bir deneyin 24 hastanın yaşamına mal olduğu belirtildi.

Utrecht Üniversitesi Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamada, sürekli pankreas iltihabı rahatsızlığı çeken 296 hasta üzerinde, 2004-2007 yılları arasında, bağırsaklarda zararlı bakterilere karşı duracak yararlı bakteri üretebilmek amacıyla probiyotikler verilerek deney yapıldı.

Açıklamada, deneyin hastalardan bazılarının bugün yaşamda olması gerekirken öldüklerinin görülmesi üzerine derhal durdurulduğu kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, hastalar üzerindeki araştırmaya, aralarında 8 üniversite araştırma merkezinin de bulunduğu toplam 15 hastane katıldı.

Açıklamada, probiyotikler verilerek pankreas iltihabının  durdurulabilmesine yönelik benzer deneylerin, Hollanda dışında da küçük ölçekli olarak yapıldığı belirtildi.

Utrecht Tıp Merkezi sözcüsü, ölen hastaların yakınlarının konu hakkında dün bilgilendirildiğini söyledi.

Sözcü, hasta yakınlarına tazminat ödenip ödenmemesi konusunda bilgi vermezken, bütün hastaların sözleşme  imzalamak suretiyle gönüllü olarak bu deneye katıldıklarını, ancak sonucun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title