Haberler

Bir Bisiklet Aldı, Şampiyon Oldu

Mümin Altaş - Konya'da antrenman yapan bisiklet takımının bulunduğu alandan tesadüfen geçtiği sırada takım antrenörünün yeni bir bisiklet alma karşılığında takıma kazandırdığı Hüseyin Özcan, 2.Uluslararası Alanya Bisiklet Turu'nda şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyor.(24), pazar günü yapılan Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve sezonun son yarışı olan 2.Uluslararası Alanya Bisiklet Turunda birincilik kürsüsüne çıktı.

Mümin Altaş - Konya'da antrenman yapan bisiklet takımının bulunduğu alandan tesadüfen geçtiği sırada takım antrenörünün yeni bir bisiklet alma karşılığında takıma kazandırdığı Hüseyin Özcan, 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turu'nda şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Konya Torku Şeker spor'un bisikletçisi evli ve bir çocuk babası Hüseyin Özcan

(24), pazar günü yapılan Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve sezonun son yarışı olan 2. Uluslararası Alanya Bisiklet Turunda birincilik kürsüsüne çıktı.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezonun son yarışını zirvede tamamlamanın mutluluk verici bir durum olduğunu bildirdi.

Kazandığı birinciliğin ardından aldığı puanlarla 40 yıl sonra bisiklet takımının olimpiyatlara gitmesine katkıda bulunduğuna dikkati çeken Özcan'ın bisiklet sporuna başlamaya karar vermesi ise oldukça ilginç...

-Hayalindeki bisiklete sahip olunca şampiyonluk geldi-

Aklının ucundan bile geçmeyen bisiklet sporuna tesadüfen başladığını anlatan Özcan, şunları kaydetti:

"13 yaşındayken bisikletle bir yere gidiyordum. Çocukluğun verdiği heyecanla bisikleti hızlı kullanıyordum. Farkında olmadan aynı yol üzerinde antrenman yapan bisiklet takımını hızlı bir şekilde geçmişim. Şimdiki antrenörüm olan Mehmet Şafakcı, bisikleti hızlı ve iyi kullandığımı fark edince beni takip ederek durdurdu. 'Seni bisiklet takımına alalım' dedi. Ben ilk önce şaşırdım. Kabul etmedim. Takıma katılmam halinde yeni bir bisiklet verileceğini duyduğumda hiç düşünmeden 'tamam' dedim. Bisikletim oldukça eskiydi. Şimdi bakınca hayatımın en güzel kararını verdiğimi görüyorum. Aileme durumu anlattığımda onlarda bana destek oldu. Çünkü yeni bir bisikletimin olmasını çok istediğimi onlarda biliyordu."

İlk başlarda hayallerindeki bir bisiklete sahip olduğuna inanamadığını belirten Özcan, bir süre sonra bisikletiyle özdeşleştiğini dile getirdi.

-Hedef: 2016 Olimpiyatları-

2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye'yi 2 bisikletçinin temsil edeceğini ifade eden Özcan, "Şu anda benim sıralamam olimpiyatlara katılmak için yeterli değil. Daha çok çalışıp dünya sıralamasında daha yukarılara çıkarak 2016 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum" dedi.

Özcan'ın Antrenörü Mehmet Şafakcı ise Hüseyin'i ilk gördüğünde pedal çevirişine ve bisiklet sürüşüne hayran kaldığını, takıma alma teklifinde bulunduğunda ilk başta biraz kararsız kaldığını söyledi.

Takıma katılması halinde yeni bir bisiklete sahip olacağını söylediklerinde Hüseyin'i ikna ettiklerini anlatan Şafakcı, aynı zamanda üniversitede spor yöneticiliği okuyan Hüseyin'in işinin aşığı, bisikletle yatıp kalkan azimli bir sporcu olduğunu sözlerine ekledi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title