Haberler

Bingöl'de Velilere Uyum Semineri Verildi

Bingöl Bal Peteği Anaokulu, velilere uyum semineri verdi.

Bingöl Bal Peteği Anaokulu, velilere uyum semineri verdi.

Bal Peteği Anaokulu, velileri bilgilendirmek ve öğrencilerin okula uyum sağlamasını sağlamak amacıyla 130 öğrenci velisine "okul fobisi, güvenli bağlanma ve temizlik alışkanlığı" konularında seminer verdi.

Okulun rehber öğretmeni Murat Eskikurt tarafından verilen seminerde, velilere okul öncesi eğitimin önemi anlatıldı. Çocukların başarılı olması için velilere büyük görevler düştüğünü anlatan Eskikurt, şöyle konuştu:

"Çocuğunuzun okula gitmesini mutlaka sağlayın. Okula gitmeyen çocuğu suçlamayın, ağlıyorsa gözyaşları ile dalga geçmeyin, sakin ve sabırlı olun. Çocuğun kendine güvenmesini sağlayın. Çocuğu okula götürdüğünüzde, vedalaşmaları çabuk ve kısa süreli tutun. Çocuğunuzu almaya gittiğinizde de onunla gününüzün nasıl geçtiği hakkında konuşmanız onu rahatlatacaktır. Çocuğun yanında okul hakkında olumsuz konuşulmaması gerekiyor."

Bal Peteği Anaokulu Müdürü Nur Bazancir ise velilerin seminere gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, velilerin bilgilendirmeye yönelik seminerlerin devam edeceğini söyledi.

Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title