Haberler

Beyşehir'de Ekinler Yanıyor

Hububat Üretiminin Yaygın Olduğu Konya'nın Beyşehir İlçesindeki Bazı Köylerde Yeterli Yağışların Olmaması Nedeniyle Ekili Arazilerdeki Ürünün Sararıp Yanmaya Başlaması Çiftçileri Düşündürüyor.

Hububat üretiminin yaygın olduğu Konya'nın Beyşehir ilçesindeki bazı köylerde yeterli yağışların olmaması nedeniyle ekili arazilerdeki ürünün sararıp yanmaya başlaması çiftçileri düşündürüyor.

Beyşehir'in sulama imkanı olmayan kıraç arazilerinde ektikleri ürün için yağış bekleyen çiftçiler, ekinlerin sararıp yanmaya başlaması üzerine üründen umudunu kesti. Boy atmayan ve sararmaya başlayan ürünlerinin başında kara kara düşünen çiftçiler, "Bu yıl istediğimiz yağışlar olmadı. O yüzden 60-70 santim boya ulaşması beklenen ürünlerimiz ancak en fazla 10-15 santim boya ulaşabildi. Yağışların yetersiz olması nedeniyle şimdiden sararıp yanmaya başlayan ekinlerimizden ümidi kestik. Önümüzdeki günlerde de beklenen yağışlar gelmezse artık değerlendirme imkanı bulamayacağımız ürünleri yemesi için arazilerimize hayvanlarımızı sokmaya başlayacağız" dedi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü de, hububat ve pancar tarımının ağırlıklı olarak yapıldığı Beyşehir'de çiftçinin umudunun yağışlar olduğunu söyledi. Göl havzasında yaşamasına rağmen Beyşehir Gölü'nden yöre çiftçisinin yeterince yararlanamadığını, bu yüzden yağışların üretici için en büyük umut olduğunu dile getiren Ersözlü, "Özellikle göle uzak köylerimizde kıraç arazilerde ekim yapan hububat üreticimizin durumu hiç de iç açıcı değil. Bu yıl Beyşehir'in bazı kesimlerine yağan yağmur, birçok kesiminde beklenen ölçüde olmadı. Arazisini sulayamayan ve yağmur beklemekten başka çaresi olmayan çiftçilerimiz ne yapacağını kara kara düşünmektedir. Beyşehir'in birçok yerinde boy atmayan, sararıp yanmaya başlayan ürünler çiftçimiz için kabus halini almıştır. Yaşanan kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin 1 yıl boyunca borçlarının erteleneceği yönünde Tarım ve Köyişleri Bakanımız tarafından yapılan açıklamanın hayata geçirilmesi çiftçimizi bir nebze de olsa rahatlatacaktır" diye konuştu.

(ARÖ-FM) 23.05.2008 16:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title