Haberler

Belediyeden P Plaka Uyarısı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı Bünyesinde Kurulan Ukome, Kocaeli'de Servis Taşımacılığı Yapan ( P ) Plaka Sahiplerini "30 Haziran 2008 Pazartesi Tarihine Kadar Ruhsat Alma Hususunda Uyardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan UKOME, Kocaeli'de servis taşımacılığı yapan ( P ) plaka sahiplerini "30 Haziran 2008 Pazartesi tarihine kadar ruhsat alma hususunda uyardı.

Bakanlar Kurulu, toplu taşımacılığın disiplin altına alınması, korsan taşımacılığın önlenmesi ve fiilen servis taşımacılığı yapan şoför esnafının haklarının korunması amacıyla umum servis araçlarına plaka tahdidi getirdi. Bakanlar Kurulu'nun kararı sonrası UKOME, Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan Kocaeli'de trafik yükünün çok ağır olması ticaret ve sanayi kuruluşlarının yoğunluğu, ciddi nüfus göçü alması ile birlikte okul ve personel taşımacılığının büyük önem taşımakla birlikte servis araç sayısının ihtiyacın çok üzerinde olduğunu tespit etti. UKOME, 30 Haziran 2008 Pazartesi tarihinde dolacak olan süre öncesi yaptığı incelemelerde ruhsat almayan plaka sahiplerinin olduğunu tespit etti. UKOME, P plaka sahiplerini son kez uyararak, 30 Haziran Pazartesi tarihine kadar mutlaka ruhsatlarını almalarını istedi. UKOME yetkilileri sürenin kesinlikle uzatılmayacağının altını çizerek "P" plakası ruhsatı almayanların haklarından feragat etmiş sayılacağı ve P plakalarının iptal edileceğini söyledi.

(GA-MŞ) 23.06.2008 16:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title