Haberler

Belediye ile Karayolları Arasında Yol Protokolü Yapıldı

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleriyle Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nü Ziyaret Ederek 'Şabaniye Yolu' Düzenlenmesinin Sözleşmesini İmzaladı.

Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Belediye Meclis üyeleri ve birim müdürleriyle Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek 'Şabaniye Yolu' düzenlenmesinin sözleşmesini imzaladı.

Belediye Başkanı Burhan Yenigün, imzaladıkları protokol sözleşmesinin Van için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Yenigün, "Bu yol 20 metre genişliğindeydi. Bu da araç ve yaya trafiğinde zorluklar yaşanmasına neden oluyordu. Biz bu yolun yapılması için çalışma başlatmıştık. 2 yıldır süren bu çalışmanın 18. madde uygulaması sonucunda belediyemizce yol uzunluğu 2 bin 281 metre olarak belirlendi. Aynı zamanda yolumuzun genişliği 20 metreden 30 metreye çıkarıldı. Karayolları Bölge Müdürlüğü bu yolda çalışmaya başlatacak ve yol koridorunda 30 metreye tekamül eden yerler boşatılacaktır. İmzaladığımız protokol sözleşmesinin Van için hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu çalışma Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün şehir içinde yapacağı en önemli hizmetlerin biridir" dedi.

Karayolları 11. Bölge Müdürü Metin Görmen ise yaptığı açıklamada belediye ile ortak çalışmalar sonucunda bir çok sorunu çözdüklerini söyledi. Görmen, "Öncelikle bu yolun yapılması için çok önemli olan arsa bedellerinin karşılanmasında, bölge müdürlüğümüzün imkanları kısıtlı olduğu için gündeme alınmayacak durumdaydı. 18. madde uygulamasıyla belediyenin bize verdiği destek ile çalışmalarımıza başlayacağız. Bundan sonrada iş birliğimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

(Eİ-AKK-Y) 13.03.2008 19:13 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title