Haberler

Belediye Başkanının Aracına Haciz!

Siirt’te bir temizlik firmasının Siirt Belediyesi'nin tüm mallarına haciz koydurmasından, Belediye Başkanı Selim Sadak'ın makam aracı da nasibini aldı.

Temizlik firması avukatları Siirt İcra Müdürlüğü vasıtasıyla belediyenin bankada bulunan mal varlıklarına da haciz uyguladı. Makam aracına da el konulduğunu öğrenen Siirt Belediye Başkanı Sadak, temizlik firması yetkililerine ateş püskürdü. Sadak, Siirt Belediyesi'ne 1 milyon 800 bin liradan dolayı haciz konulduğunu ve yapılan haciz işlemleriyle ilgili belediye avukatlarının devreye girdiğini söyledi. Sadak, "Geçen dönemden kalma borçlar nedeniyle bir temizlik firması, 1 milyon 800 bin lira tutarındaki alacağına karşılık belediyeyi hacze verdi. 3 yıldır geçen dönemden kalan borçları ödemeye çalışıyoruz. 8. kez belediyenin mal varlığına haciz geliyor. Esnafın, müteahhidin, taşeronun 33 trilyon gibi bir miktar belediyeden alacağı vardı. Bunun faiziyle, icra masrafıyla, avukat masrafıyla, inkar tazminatıyla birlikte 50-60 trilyonu buluyordu. Geçen dönemde o kadar kötü bir yöneticilik vardı ki, bu belediyede su sayaçlarını ihaleye vermişler. İhaleyle bir şirket 10 bin su sayacı satıyor belediyeye. Belediyede para karşılığı vatandaşlara satıyorlar ve paraları harcıyorlar. Fakat müteahhit parasını bizden istiyor. Biz bunlarla da mücadele ettik. Bu şirketin tüm alacaklarını sıfırladık. Fakat şöyle oldu, o zaman icraları kapatsaydık 117 milyar icra masrafları vermemiz gerekiyordu. Tek bir kuruşu bizde olmamasına rağmen tekrar bir icra takibi çıkardı ve bugün Siirt Belediyesi'nin adına tapulu ne varsa bütün hesaplarına haciz koydu" dedi.

Sadak, daha sonra belediye tarafından kiralanan özel bir araçla belediyeden ayrıldı.

MEHMET NİYAZİ DENİZ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Siirt Belediyesi Selim Sadak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title