Haberler

Belçika Hükümetsiz Kaldı

Belçika Kralı 2. Albert, Flamanlar ve Valonlar Arasında Dil ile İlgili Anlaşmazlığı Gidermeye Yönelik Görüşmelerin Başlatılamamasının Ardından, Yves Leterme Hükümetinin İstifasını Kabul Etti.

Belçika Kralı 2. Albert, Flamanlar ve Valonlar arasında dil ile ilgili anlaşmazlığı gidermeye yönelik görüşmelerin başlatılamamasının ardından, Yves Leterme hükümetinin istifasını kabul etti.

Kraliyet Sarayından yapılan açıklamada, Kral 2. Albert'in Başbakanın 22 Nisanda sunduğu hükümetin istifasını bugün kabul ettiği belirtildi.

Kral 2. Albert, Başbakan Leterme geçen hafta istifasını sunduğunda, Flamanlar ile Valonlar arasında diyaloğun yeniden sağlanmasına çalışılması için biraz zaman tanınmasını istemiş, Fransızca konuşan Valon liberallerinin lideri Maliye Bakanı Didier Reynders, son bir şans olarak gösterilen bir uzlaşma komisyonunu görevlendirmişti.

Yves Leterme'in koalisyon hükümetinin Flaman üyeleri liberal Open VLD ve Hristiyan-demokrat CD&V partilerinin bugünkü müzakerelere katılmaması çabaları boşa çıkardı.

İki toplum özellikle Brüksel'in Flaman banliyölerinde Valonların dil hakları konusunda anlaşmazlıkları çözemiyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title