Haberler

Bbc'de Büyük Tenkisat

Bbc, Önümüzdeki 6 Sene İçinde Yaklaşık Bin 800 Kişinin İşine Son Verileceğini Bildirdi. Bunun Şirket Tarihindeki En Büyük Tenkisatlardan Olacağı Kaydedildi.

BBC, önümüzdeki 6 sene içinde yaklaşık bin 800 kişinin işine son verileceğini bildirdi. Bunun şirket tarihindeki en büyük tenkisatlardan olacağı kaydedildi.

BBC Genel Müdürü Mark Thompson, şirketin küçüleceğini fakat kaliteye ağırlık vereceklerinden dolayı daha da etkili olacaklarını söyledi.

Thompson dün BBC yönetim kuruluyla görüşmüş ve 2 milyar sterlin tasarrufa yol açacak staratejisinin detaylarını aktarmıştı.

Kuruluş başka tasarruf faaliyetlerinde de bulunacak. Bu kapsamda Londra'nın batısındaki genel merkezin satılması da var.

Kuruluşun ayrı ayrı faaliyette olan televizyon, radyo ve internet faaliyetleri de birleştirecek. BBC, "radikal reform programı" olarak ifade ettiği tedbirlerle "daha küçük fakat daha sağlam" bir hale gelmeyi hedefliyor.

Sendikalar ise işten çıkarmalar olması halinde grev tehdidinde bulundu.

(AFP-EA-EA-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title