Haberler

Baykal: Türkiye'de Korku Ortamı Yaratmaya Çalışıyorlar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de Bir Korku, Telaş, Panik Ortamı Yaratılmaya Çalışıldığını İleri Sürerek, 'Başbakan, (Çetelere, Mafyalara Savaş Açtık) Diyor. Ne O Çete Dediğin? Cumhuriyet Gazetesinin Ankara Bürosu Şefi Mustafa mı?, Yıllarca Silahlı Kuvvetlere Şerefle Hizmet Etmiş Generaller mi Sen Çete, Mafya mı Arıyorsun, Kendi Çevrene Bir Bak' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de bir korku, telaş, panik ortamı yaratılmaya çalışıldığını ileri sürerek, ''Başbakan, (Çetelere, mafyalara savaş açtık) diyor. Ne o çete dediğin? Cumhuriyet gazetesinin Ankara Bürosu Şefi Mustafa mı?, yıllarca Silahlı Kuvvetlere şerefle hizmet etmiş generaller mi? Sen çete, mafya mı arıyorsun, kendi çevrene bir bak'' dedi.

Partisine yeni üye katılımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Baykal, ülkenin din temelinde bir ayrışmaya, bölünmeye götürüldüğünü öne sürerek, ancak temellerin sağlam olduğunu, kimsenin bunu başarmaya gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Baykal, hukukla siyaset ilişkisinin bozulmak istendiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''Bunun için düğmeye bastılar. Ellerindeki bütün gücü kullanıyorlar. Türkiye'de bir korku, telaş, panik ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Sanki (Ben de varım, Atatürk'e, Cumhuriyete sahip çıkıyorum) demek suç haline geldi. Onun için bugün (Biz Atatürk'ün, Cumhuriyetin arkasındayız) demenin ayrı bir önemi var.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, verilen bu kavganın en önünde yer aldığını ve siyaseti kullandığını öne süren Baykal, şöyle devam etti:

''Bundan dolayı ben şikayet ettim. (Sen savcı mısın)' dedim. İddianame hazırlanıyormuş, şu gün açıklanacakmış, bunlar seni ilgilendirmez. Bundan rahatsız oldu, bana (Sen de avukatı mısın) dedi. Ben de dedim ki, (Evet ben mazlumların, ezilenlerin avukatıyım.) Siyasetin işi, amacı bu. Senin ezmek istediklerini benim işim savunmak. Sen, insanları köşede, tenhada kıstıracaksın, ezeceksin. Hayır, hep beraber senin karşında bulunacağız. Elbette benim görevim mazlumları savunmak.''

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Erdoğan'ın (Çetelere, mafyalara savaş açtık) dediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Ne o çete dediğin? Cumhuriyet gazetesi Ankara Büro Şefi Mustafa mı? Silahlı Kuvvetlere yıllarca şerefle hizmet etmiş generaller mi? Sen, çete, mafya arıyorsan, kendi çevrene bir bak. Enerji çetesi arıyorsan dön kendi çevrene bak, ihale çetesi arıyorsan, kendi çevrene bak. Çeteymiş, mafyaymış. Başbakan, (İtalya'da temiz eller yapılırken, hayran hayran bakıyordunuz) diyor. Temiz eller kim, sen kimsin? Eğer temiz eller operasyonu yapacaksan, önce senin elinin temiz olması lazım. Arkasında 13 tane yolsuzluk dosyasıyla bir başbakan, kime karşı temiz eller yapıyor? Cumhuriyet gazetesinden Mustafa'ya mı?, 4 yıldızlı generallere karşı mı temiz eller yapıyorsun?

Bu gerçekleri CHP olarak söylemeye devam edeceğiz. Türkiye'nin kurtuluşu buradadır. Bunlar karşısında sabredin, sakın ha teslim olmayın. Yıldırma, korkutma girişimlerine boyun eğmeyin. Sükunetle bekleyin. Cumhuriyetin temelleri sağlamdır. Hepimiz ülkemize, hukuka, Atatürk Cumhuriyetine güvenen bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title