Haberler

Baykal: Mahkeme Krizi Çözmemiş, Tespit Etmiştir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesinin 11 Üyesinden 10'unun AK Parti'nin 'Laikliğe Karşı Fiillerin Odak Noktası Haline Dönüştüğünü Tespit Ettiklerini' Söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesinin 11 üyesinden 10'unun AK Parti'nin ''laikliğe karşı fiillerin odak noktası haline dönüştüğünü tespit ettiklerini'' söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararının açıklanmasının ardından kısa bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Baykal, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, ''Anayasa Mahkemesinin 11 üyesinden 10'u AK Parti'nin laikliğe karşı fiillerin odak noktası haline dönüştüğünü tespit etmiştir'' dedi.

Baykal, AK Parti'nin Hükümet'te bulunduğuna ve Parlamento çoğunluğunu oluşturduğuna dikkati çekerek, bu nedenle Anayasa Mahkemesinin tespitinin önemli olduğunu vurguladı. Baykal, ''Bu bir kriz tespitidir. Anayasa Mahkemesi krizi çözmemiş, tespit etmiştir'' dedi.

''Bunun çok önemli olduğunu'' ifade eden Baykal, bu tespit karşısında uygulanacak olan yaptırımın ne olması gerektiği konusunda mahkemenin 10 üyesi arasında bir görüş farklılığı olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

''Bu tablonun yarattığı krizden ülkeyi kurtarmak için AKP'ye çok büyük görev, sorumluluk düşüyor. AKP, hiç tereddüt etmeden net bir şekilde özeleştiri yapmalıdır'' diyen Baykal, kararın bir iktidar partisi hakkında verilmiş olmasının ''durumu daha vahim hale getirdiğini'' savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title