Haberler

Baykal Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Hakkında, Cumhurbaşkanı Seçimi Sürecinde Anayasa Mahkemesi Kararından Önce Yaptığı Açıklamalar Nedeniyle 'Yargı Görevini Yapanı ve Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs' Suçlarından Soruşturma Başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde Anayasa Mahkemesi kararından önce yaptığı açıklamalar nedeniyle ''yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından soruşturma başlattı.

Avukat Ahmet Gül, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, Baykal'ın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 277. ve 288. maddelerinde düzenlenen ''yargı görevini yapanı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

TCK'nın 277. maddesi ''yargı görevini yapanı etkilemek''ten 2-4 yıl arasında hapis, 288. madde ise ''adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' suçlarından 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title