Haberler

Baykal: 'Başbakan, Barzani Tezinin Sözcüsü'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'İlk Kez Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkiye'nin Terör Konusundaki Milli Tezini Bir Kenara Bırakıp, Barzani'nin Tezinin Sözcüsü Olarak Ortaya Çıkmıştır' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "İlk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkiye'nin terör konusundaki milli tezini bir kenara bırakıp, Barzani'nin tezinin sözcüsü olarak ortaya çıkmıştır" dedi.

CHP'nin milletvekili adaylarının tanıtımı için parti genel merkezinde bir toplantı düzenlendi.

Baykal, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ''güç günler yaşadığını'' belirterek, CHP'nin Türkiye'nin bütün kritik noktalarında imzası olan bir parti olduğunu söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu sorunlar karşısında CHP'ye yeni sorumluluklar yüklendiğini kaydeden Baykal, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerin ''Türkiye'nin kader seçimi olacağı'' görüşünü savundu.

Milletvekillerine, ''Bilmelisiniz ki, seçimi kazandığınızda sadece siz kazanmış olmayacaksınız. Sizinle birlikte Türk halkı, Türk Devleti, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk kazanmış olacak'' dedi.

Baykal, yapılacak genel seçimlerde ''ülkenin ulusal bütünlüğünün, siyasi kimliğinin de karara bağlanacağını'' söyledi.

Konuşmasında terör olaylarına da değinen Baykal, bu konunun sadece ''ülkenin iç işi olarak algılanamayacağını, bu konunun dış güçlerin Türkiye'ye yönelik planlarının sahnelenmesinin bir yolu, yöntemi olarak gündeme geldiğini'' dile getirdi.

Baykal, ''bugünkü anlayış ve yaklaşımla yönetilmesi halinde ulusal bütünlüğü yönelik tehlikelerin tahminlerin de ötesinde olacağını'' öne sürerek, ''Ulusal duyarlılıklardan yoksun bir iktidar, hiç kuşku yok Türkiye'yi yabancı güçlerin oyuncağı olma durumundan kurtaramaz'' diye konuştu.

''İktidarın çıkardığı bazı yasalar ve yaklaşımlarıyla teröre karşı yanlış sinyaller verdiğini'' kaydeden Baykal, Eve Dönüş Yasası, Terörle Mücadele Yasası'nda yapılması planlanan ancak daha sonra vazgeçilen değişiklikler başta olmak üzere çıkarılan bazı yasalara yönelik eleştirilerini yineledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör olayları ve Kuzey Irak'a operasyon konusundaki sözlerini eleştiren Baykal, şunları söyledi:

''Ben daha önce, 'Türkiye'deki 5 bin teröristi etkisiz kıldık mı ki Kuzey Irak'taki 500 teröristle uğraşalım' sözüne ciddi tepki gösterdim ve bunun 'Barzani ağzıyla konuşmak' olduğunu söyledim.

Bu konuşma bir defa bilgi zafiyetini yansıtıyor. Verilen rakamlar yanlış. Tam tersi Irak'taki terörist sayısı Türkiye'dekinden kat kat fazla. Bu yanlıştan daha önemlisi Türkiye'yi yönetenlerin terörün niteliğini kavrayamadığı ortaya çıkıyor. Türkiye'deki terörü bitirdikten sonra sıra Irak'taki teröre gelecekmiş. Türkiye'yi terörü bitirdikten sonra Irak'taki terörden bize ne?

İlk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Türkiye'nin terör konusundaki haklı, doğru, milli tezini bir kenara bırakıp, Barzani'nin tezinin sözcüsü olarak ortaya çıkmıştır.''

Bu konudaki eleştirileri üzerine Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik bir ''karakter'' suçlaması yaptığını anlatan Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ben somut bir şeyler söylüyorum. Önce sözlerime cevap ver. Sözlerime cevap vermemek, bana karakter suçlaması yaparak kapatılamaz. Sen açtığın tartışmayı sürdüremiyorsun. Başbakanın benimle ilgili karakter suçlamasına cevap vermeyi yanlış sayarım. Ne Sayın Başbakana ne bir başkasına karakter ispatlamaya ihtiyacım yok. Beni bırakın, herhangi bir vatandaşımızın karakteri, ahlakı ve dürüstlüğü konusunda Türkiye'de söz söylememesi gereken bir kişi varsa o da Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Başbakan'ın karakterini bizim söylememize ihtiyaç yok. Başbakan'ın karakterini onun Başdanışmanı Cüneyd Zapsu, ABD'de bütün dünyaya ilan etti. 'Baykal'ın kimin ağzıyla konuştuğunu biliyorum' demiş. Ne biliyorsa çıksın söylesin. Ben onun kimin ağzıyla konuştuğunu biliyorum. Barzani'nin ağzıyla konuşuyor. Hiç kimse beni Barzani'nin, Hikmetyar'ın, Yasin El Kadı'nın, Türkiye düşmanlarının, Sevr uzantılarının ağzıyla konuştuğumu görmemiştir ve görmeyecektir. Hiçbir zaman Türkiye'yi pazarlamadım, yabancıların çıkarlarına aracılık yapmadım.''

Deniz Baykal, ''Başbakan'ın kendisine yönelik tepkilerin artmasından rahatsızlık duyduğunu ve bunun tahrikle ortaya çıkan bir durum olduğunu söylediği'' iddiasında bulunan Baykal, bunun ''yanlış'' olduğunu belirti.

Baykal, ''Başbakan kimseyi suçlamasın kendini sorgulasın. Terör konusunda nerede durduğunu, milletin bekleyişinden nasıl koptuğunu, nasıl başka bazı güçlerin telkinleri doğrultusunda politika izlediğini ve milletin bunu tespit ederek nasıl tepki gösterdiğini görüp değerlendirmelidir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title