Haberler

Bayındırlık Bakanı Faruk Özak Fas'a Gitti

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye'nin 1999 Yılındaki Depremden Sonra Afet Konusuna Önem Verdiğini Belirterek, "Hızlı Çalışıyoruz Ama Daha Hızlı Çalışmamız Lazım. Türkiye'nin Bir Afet Ülkesi Olduğunu Kabul Edip Bununla Yaşamamız Lazım" Dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye`nin 1999 yılındaki depremden sonra afet konusuna önem verdiğini belirterek, ¨Hızlı çalışıyoruz ama daha hızlı çalışmamız lazım. Türkiye`nin bir afet ülkesi olduğunu kabul edip bununla yaşamamız lazım¨ dedi.

Avrupa ve Akdeniz Büyük Afetler Anlaşması`nın 11. toplantısına katılmak üzere Fas`a giden Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Atatürk Havalimanı`nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Fas`ta yapılacak toplantıda risk azaltılması ve afetlere karşı mücadele konularının görüşüleceğini belirten Özak, ¨Biz risk azaltılması ve Türkiye`nin depremle ilgili yaşadığı deneyimleri aktaracağız. Türkiye özellikle bir deprem ülkesi. Bu konuda büyük deneyimleri ve birikimleri var¨ dedi.

¨KARAYOLLARIMIZDA YÖNETMELİK YOKTU BUNU ÇIKARDIK¨

Bakan Özak, son günlerde Marmara Bölgesi`nde meydana gelen depremlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

¨1999 yılındaki depremden sonra Türkiye bu işe çok ciddi bakıyor. Gerek hükümetlerimiz, gerek sivil toplum örgütlerimiz, gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hazırlıklar yapıyorlar. 7-8-9 Kasım tarihlerine İstanbul`da 7,2 şiddetindeki depreme göre bir senaryo hazırlanıyor. Bakanlığımızın da önemli çalışmaları var. Karayollarımızda yönetmelik yoktu bunu çıkardık. İstanbul`daki iki büyük boğaz köprüsünü ve 11 viyadüğümüzün güçlendirilmesi için japonlara ihale ettik. Ayrıca 200`e yakın köprü ve viyadükte de çalışmalar var. Hastanelerimiz ve okullarımız güçlendiriliyor. Kentsel dönüşüm çıkaracağız önümüzdeki kasım ayında. Bununla ilgili de özellikle kaçak yapılaşma ve depreme dayanıklı olmayan binaların güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalar var. Hızlı çalışıyoruz ama daha hızlı çalışmamız lazım. Ama bir bilinç oluştu. Çocuklarımıza bu konuda bir deprem bilinci yerleştirdik. Eğitim ile bunu vermeye çalışıyoruz. Türkiye`nin bir afet ülkesi olduğunu kabul edip bununla yaşamamız lazım. Nasıl Japonya yaşıyorsa biz de yaşayabiliriz¨ dedi.

¨DEVLET DEPREM ÇALIŞMALARINDA ÖZEL SEKTÖRDEN ÖNDE¨

Bakan Özak bir gazetecinin, ¨Bu güne kadar depreme hazırlık için ne kadar harcama yapıldı¨ şeklindeki sorusunu, ¨Rakam mutlak vardır ancak ben şu an bunu söyleyemeyeceğim. Bir kere özel sektörün yapması gerekenler var devletin yapması gerekenler var. Devlet bu konuda özel sektörden önde. Özellikle kaçak yapılaşmada ve depreme dayanıklı olmayan yapılaşmada maalesef sıkıntılarımız var. Marmara bölgesinde bu var. Bu konuda belediyelerimiz büyük hazırlıklar içerisinde. İstanbul`da bir kentsel dönüşüm yapılacak¨ diyerek yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title