Haberler

Batman Milli Eğitim Personelinin Irak'ın Kuzeyine Gerçekleştirdiği Gezi

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği gezi sona erdi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin Irak'ın kuzeyine gerçekleştirdiği gezi sona erdi.

Gezi kapsamında, Irak'ın kuzeyindeki eğitim kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelen Batmanlı eğitimciler, karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Geziye katılan Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Bahattin Atilla ve Ali Atalay ile Şube Müdürleri Fesih Yener, Gönül Fırat, Eşref Bakış, Faik Gündüz, Ubeydullah Aydın, Kılıç Doğan, Beşiri ilçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Banlı, Sason ilçe Milli Eğitim Müdürü Alaattin Çetin, Gercüş Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Soyvural ile Çıraklık Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Osman Fırat Erbil ve Duhok'ta aralarında Işık Üniversitesi'nin de bulunduğu okulları ziyaret ederek bilgi aldı.

İlk olarak Işık Koleji bünyesinde faaliyet gösteren ilk ve ortaöğretim kurumları ile Işık Üniversitesinde incelemelerde bulunan eğitimcilere Rektör Prof. Dr. Serdar Akar çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Akar, Türkiye'den gelen gönüllü eğitimcilerin Irak genelinde 25 okul açtıklarını ifade ederek, "Gönüllü eğitimciler tarafından açılan okulların 16'sı Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteriyor. Irak'ın kuzeyinde 9 bin öğrenci eğitim görüyor. Türk eğitim kurumlarımızda Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 4 dalda eğitim veriyoruz. Irak'ın kuzeyinde ilk okul 1994 yılında Erbil'de açıldı. 2004 yılında Kerkük, Musul, Bağdat, Duhok ve Anbar'da, 2011 yılında ise Basra ve Necef'te okullar açıldı. Burada okuyan öğrenciler uluslararası bilim olimpiyatlarında madalya aldı" dedi.

Geziye katılan Batman Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Fırat, gezinin kendileri için çok anlamlı olduğunu, gezi sonrasında Irak'ın kuzeyi ile ilgili düşüncelerinin büyük ölçüde değiştiğini söyledi.

Beşiri Milli Eğitim Müdürü Kadir Banlı da geziden duyduğu memnuniyeti dile getirerek temaslarda bulundukları okulların Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini, herkesin bu eğitim kurumlarını gelip yerinde görmesi gerektiğini belirtti.

- BATMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title