Haberler

Başsavcısı Yabanoğlu'ndan İddialara İlişkin Açıklama

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Kadirli ilçesinde öğrenci servisine silahlı saldırıda bulunarak iki kız öğrencinin ölümüne, bir kız öğrencinin de yaralanmasına neden olduğu belirtilen zanlı hakkında 19 ay 4 gün hapis cezasına...

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Kadirli ilçesinde öğrenci servisine silahlı saldırıda bulunarak iki kız öğrencinin ölümüne, bir kız öğrencinin de yaralanmasına neden olduğu belirtilen zanlı hakkında 19 ay 4 gün hapis cezasına hükmedildiğini, mevzuat gereği hükümlüye davetiye gönderildiğini, 14 Şubat'ta bunun tebliğ edildiğini bildirdi.

Yabanoğlu, konuyla ilgili yazılı yaptığı yazılı açıklamada, "22 Şubat 2012 günü saat 14.30 sularında Kadirli ilçesinde 80 S 7221 plakalı öğrenci servisi içerisinde meydana gelen, Fatma Nur Gedik ve Fatma Gül Yalçın'ın ateşli silahla öldürülmesi, Rümeysa Demirel'in ise ateşli silahla yaralanması olayının şüphelisi Sinan Dursun'un, aynı günün gecesi saat 04.00 sularında olayda kullandığı av tüfeğiyle intihar ettiği"ni belirtti.

"Olayın şüphelisi Sinan Dursun'un, karşılıksız ilgi duyduğu 1994 doğumlu olan Fatma Nur Gedik ve ailesini yaklaşık 1 yıldır rahatsız ettiği"ni vurgulayan Yabanoğlu, "Olay günü saat 14.30 sularında 80 S 7221 plakalı öğrenci servisi içerisinde bulunan Fatma Nur Gedik'e otomatik av tüfeğiyle 3 el ateş ederek, bu kişi ve yanında oturan Fatma Gül Yalçın'ın ölümüne ve Rümeysa Demirel'in yaralanmasına neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

Sinan Dursun hakkında Fatma Nur Gedik ile anne ve babasıyla ilgili Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşan 9 suç kaydının mevcut olduğunu ifade eden Yabanoğlu, şöyle dedi:

"Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kadirli mahkemelerine kamu davası açılmış ve bu davaların görülmesiyse halen devam etmektedir. Ayrıca, olayın şüphelisi Sinan Dursun hakkında 19 ay 4 gün hapis cezasına hükmedilmiş, mevzuat gereği hükümlüye davetiye gönderilmiş ve 14 Şubat 2012 tarihinde tebliğ edilmiştir. Yasa gereği, 10 günlük yasal sürenin sona ermesiyle hükümlü hakkında 24 Şubat 2012 tarihinde yakalama emri çıkarılması aşamasında üzücü olay meydana gelmiştir. Üzücü olayın meydana gelmesinden sonra yazılı ve görsel basından takip edildiği kadarıyla bir kısım kişilerin maktullerin can güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli tedbiri almayan cumhuriyet savcılarına yönelik olarak suçlayıcı beyanda bulundukları görülmüştür. Kanunlarımız tarafından kişilerin can güvenliklerinin sağlanması konusunda gerekli önleyici tedbirleri alma görevinin kolluk güçlerine verildiği açıktır."

Yabanoğlu, mağdur yakınları tarafından can güvenliklerinin sağlanması konusunda Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığına hitaben verilmiş herhangi bir dilekçe ve bu anlamda bir talep bulunmadığını vurgulayarak, "Buna rağmen Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığınca 2011/1261 sırasına kayden yürütülen soruşturma kapsamında 7 Nisan 2011 tarihli Kadirli Emniyet Müdürlüğüne hitaben yazılan müzekkere ile müştekilerin iddialarına konu olayın araştırılması ve 'önleyici kolluk faaliyetleri kapsamında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması' talimatı verilerek kolluk kuvvetleri haberdar edilmiştir" ifadesine yer verdi.

-Olay-

Yeşiltepe Mahallesi'nde 22 Şubat'ta Tufan Kırpık yönetimindeki 80 S 7221 plakalı, Kadirli İMKB Kız Meslek Lisesi öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne pompalı tüfekle ateş açılmış, olayda Fatmanur Gedik (16) ile Fatmagül Yalçın (16) hayatını kaybetmiş, Rümeysa Demirel (16) adlı öğrenci yaralanmıştı, Saldırıyı gerçekleştiren zanlı da okul bahçesinde intihar etmişti. - OSMANİYE

Kaynak: AA / Politika

Osmaniye Kadirli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title