Haberler

Başkent'te 'Gürz' Operasyonu

Araç Muayene Evraklarında Sahtecilik Yapıldığı İddiasıyla Düzenlenen 'Gürz' Adlı Operasyonda 61 Kişi Gözaltına Alınırken, Zanlıların Devleti En Az 10 Milyon YTL Zarara Uğrattıkları Belirlendi.

Başkent'te araç muayene evraklarında sahtecilik yapıldığı iddiasıyla düzenlenen 'Gürz' adlı operasyonda 61 kişi gözaltına alınırken, zanlıların devleti en az 10 milyon YTL zarara uğrattıkları belirlendi.

Kendilerine gelen çok sayıda ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği, yaklaşık 10 ay süren takibin ardından araç muayene evraklarını sahte şekilde düzenleyen suç örgütünü çökertti. Operasyon kapsamında aralarında 2 memurun da bulunduğu 61 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, Karayolları Araç Muayene İstasyon Şefliği'ne fenni araç muayenesi yaptırmak için gelen kişileri takip ettikleri ve kendilerini resmi görevli olarak tanıttıkları belirlendi. Zanlıların, özellikle işlerinin yoğunluğu nedeniyle araç muayenesi yaptıramayan ticari taksi ve dolmuş şoförlerini seçtikleri, şoförler ve durak başkanları ile temasa geçerek bu araçların ruhsatlarını piyasadan toplayarak sahte araç muayenesi yaptıkları kaydedildi. Bu iş için 150-200 YTL karşılığında para aldıkları belirlenen zanlıların, evrakların sahte olduğunu anlayan bazı vatandaşların paralarını geri istemesi üzerine bu kişileri tehdit ettikleri öğrenildi.

Operasyon kapsamında örgütün lideri olduğu iddia edilen Davut M., Mehmet A., Murat Ö. ile İbrahim U., Nimazi Y., Nihat T., Serdal K., Cemil A., Mehmet K., Onur Okan S., Tarkan A., Emrah Y., Mustafa G., Erol I., Sami Ş., Burhan K., Yalçın A., Burak Y., Ali Rıza D., Muhsin A., Hatice Ş., Volkan Ö., Bilal U., Hasan S., Teoman K., Murat A., Ramazan Ö., Ömer Zerduş T., Mete Ü., Caner İ., Hasan Y., Ömer C., Kahraman Ü., Nurettin Y., Ümit T., Alparslan K., Önder B., Atilla E., Yasin B., Ender A., Haluk S., Fahri Y., Ramazan Y., Adnan C., Fikret G., Tayfun T., Orhan O., Adnan G., Savaş A., Onur Okan S., Selahattin C., Ozan D., Tarkan A., Adnan Y., Gökhan K., Battal Gazi K., Edal D., Aydın Ç., Mehmet Y., Ramazan Y., Adnan C. gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerinde yapılan aramalarda ise 6 adet değişik marka ve çaplarda ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait fişekler, yaklaşık 4 kg civarında satışa hazır toz esrar maddesi, sahte fenni araç muayenesi yapımında kullanılan Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 7 adet sahte soğuk mühür ve bu mühürlere ait mengeneler, sahte TCK hologramı, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait sahte hologram basımında kullanılan film negatifi çıkartmaya yarayan florasan lambalı özel düzenek, serigrafi kalıpları, aydınger kağıdına çıkartılmış TCK logoları, TCK logolarının basımında kullanılan özel yaldızlı folyo kağıtlar, belge tahrifatında ve basımında kullanılan çok sayıda tiner, neft, nitrit asit, sentetik çözücüler, sertleştiriciler gibi kimyasal maddeler, numaratörler, çok miktarda basılmış ve kullanıma hazır sahte TCK'ya ait hologramlar, sahte motorlu araç tescil belgelerine tatbik edilmek üzere orijinal belgelerden kesilmiş kullanıma hazır vaziyette EGM hologramları, sahte vergi dekontları, kamu kurumlarına ait resmi ve özel kaşeler, yüzlerce araca ait motorlu araç trafik ve tescil belgeleri ve araçlardan sökülmüş plakalar, sahte sürücü belgeleri ve nüfus cüzdanları ve bilgisayar kasaları ele geçirildi.

Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların yarın Adliye'ye sevk edilmeleri bekleniyor.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title