Haberler

Başkan Küçükler'in Yeni Yıl Mesajı:

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yeni Yıl Mesajında Erzurum'un 2008 Yılında Sorunlarından Daha da Sıyrılmış Olacağını Söyledi. Başkan Küçükler, "2008 Yılında, Kararlı Adımlar Atmaya Devam Edeceğiz" Dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yıl mesajında Erzurum’un 2008 yılında sorunlarından daha da sıyrılmış olacağını söyledi. Başkan Küçükler, “2008 yılında, kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Küçükler, yeni yıl mesajında şunları kaydetti:“Yaşanabilir bir Erzurum adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini daha geride bıraktık. Ve bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecan ve sevinci içerisindeyiz. Geride bıraktığımız 2007 yılı, Erzurum için bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. 2007yılında ‘Geleceğin Erzurum’unu tesis etme yolunda önemli adımlar atılmıştır. Hizmet etmekten gurur duyduğumuz Erzurum halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışına girişimizin 4 yılına yaklaşırken, yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. Bunun için 2008 yılında daha çok çalışacağız, daha büyük başarılana imza atacağız.Bu bağlamda, 2008 yılında saygın ve müreffeh bir Erzurum için halkımızın emrinde olduğumu belirtmek istiyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu yeni bir yıl geçirmelerini diliyorum.”

ERZURUM, TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMLARINI GÖRDÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, açıklamasında çalışma dönemlerinin kısa bir değerlendirmesini de yaptı. 4’ncü yılını tamamlamaya 4 ay kala, yatırım rekoru kırdıklarını anlatan Başkan Küçükler, 5 köprülü kavşak, tarihi eserlerin etrafının açılması çalışmalarında büyük başarı sağladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Kente iki dev alışveriş merkezi kazandırdığını anlatan Başkan Küçükler, Büyükşehir yine çalışma döneminde itfaiye filosunu kurduğunu hatırlattı, “Biz bu kente sevdalıyız. Erzurum’a olan sevdamız, bize birçok ilki yaptırdı.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi çalışma döneminde özellikle altyapıya büyü önem verdi. 6 bin yıllık şehir olan Erzurum’un su tahliye kanallarını tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdan, şehir düzenine, otoparklardan yeşillendirme çalışmalarına kadar birçok ilke imza attı. Başkan Ahmet Küçükler, yine çalışma döneminde geliştirilen Enerji Danışmanlık Merkezi Projesi ile yerel yönetimlerde yılın başkanı seçildi. Erzurum’da yılların sorunlarını bir bir halletmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Küçükler, 4 yıla sığdırdıkları yatırımları dar bütçelerle ortaya koyduklarını ifade etti. Alt yapıdan içme suyuna, ulaşımdan modern kentleşmeye kadar pek çok sorunu çözümlemeye çalıştıklarını anlatan Başkan Küçükler, “Biz bu kadar çalışmaya kıt bütçelerle hayat verdik. Önceki dönemlerde alınan belediye payının dörtte biri ile yaptığımız çalışmalar, Erzurum’un yıllarca ihmal edilen sorunlarına yönelikti.” Şeklinde konuştu.

“2008’DE KARARLI ADIMLARA DEVAM ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un 2008 yılında sorunlarından daha da sıyrılmış olacağını söyledi. Başkan Küçükler, şöyle devam etti: “Yaşanabilir bir Erzurum adına verdiğimiz mücadelenin bir dönemini daha geride bıraktık. Ve bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştıracağına inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecan ve sevinci içerisindeyiz. Geride bıraktığımız 2007 yılı, Erzurum için bir gelişim ve atılım yılı olmuştur. 2007 yılında ‘Geleceğin Erzurum’unu tesis etme yolunda önemli adımlar atılmıştır. Hizmet etmekten gurur duyduğumuz Erzurum halkının yaşam standartlarını hak ettiği düzeye yaklaştırabilecek şekilde sürdürdüğümüz hizmet yarışına girişimizin 4 yılına yaklaşırken, yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz. Bunun için 2008yılında daha çok çalışacağız, daha büyük başarılana imza atacağız.”

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARI

Başkan Küçükler, açıklamasında görev süresince yapılan çalışmaları başlıklar halinde sıraladı:

4 YILDA 5 KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Büyükşehir Belediyesi. günde 13 aracın trafiğe çıktığı Erzurum’da trafiği rahatlatılması yolunda büyük çalışmalar yaptı. Yol güzergahlarında yapılan değişikliklerle birlikte, 5 köprülü kavşağı hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, Mecidiye Köprülü Kavşağı ile şehrin güneyini kuzey kesimine bağladı. Büyükşehir yine Kardelen kartı uygulamaya koyarak ulaşımda teknoloji dönemini başlattı.

YENİ YOLLAR YAPILDI

Erzurum’un büyük sıkıntılarından biri olan ulaşımdaki sorunu çözmek için yapılan çalışmalardan birini de yeni yolların açılması oldu. Büyükşehir Belediyesi itfaiye teşkilatının hemen altındaki arazide kamulaştırma yaparak, Abdurrahman Gazi Türbesi’ni modern bir yola kavuşturdu. Büyükşehir Belediyesi yine Yıldızkent’i Dadaşkent’e bağlayan yolu da devreye sokarak, bu bölgelere olan ulaşımda rahatlamayı sağladı.

TARİHE BÜYÜK DEĞER

Siyasi gelecek uğruna yıllarca karanlıkta bırakılan tarihi eserler, Büyükşehir’in yaptığı başarılı çalışmalarla gün yüzüne çıkarıldı. Göreve başlar başlamaz, Kale etrafındaki mezbelelikleri yıkılmasını sağlayan Başkan Küçükler, Çifte Minareli Medrese, Vani Efendi Cami ve Taşhan’ın etrafını açılmasını sağladı. Büyükşehir 2008 yılı programına ise Cimcime Sultan Türbesini aldı.

DOĞU’NUN EN BÜYÜK PARKINI TAMAMLADI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu’nun en büyük Rekreasyon alan çalışmasını tamamladı. Yıldızkent ile Yenişehir arasındaki 300 dönüm araziye kurulan yeşil alanda basket sahasından havuza, kafeteryadan özrü çocuk oyun alanlarına kadar pek çok birim yer aldı.

Büyükşehir belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Yıldızkent-Yenişehir arası Rekreasyon alan çalışmasında fast- food kafeterya, havuz, 2 değişik projede meydan, ana tali yollar, büfeler, basket ve voleybol sahası, özürlü çocuk oyun alanı, satranç anfi, çocuk oyun alanları, yer alıyor.

İLK KEZ MODİFİYE ASFALT KULLANILDI

Özellikle ana arterlerde her yıl yenilenen asfalt Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Modifiye asfalt çalışması ile son buldu. Ana arterlere dökülen modifiye asfalt, dördüncü kışına girmesine rağmen bozulmadı. Büyükşehir Belediyesi yine Büyükşehir belediyeler kanununda yapılan değişiklikle kendine bağlanan 63 köy yolunda da asfaltlama çalışması başlattı.

3 MODERN İŞ MERKEZİ

Erzurum’da ticari hayatı canlandırmak için yapılan çalışmalarda büyük başarı elde edildi. Yenişehir’de 22 bin dönüm arazi üzerine kurulacak Erzurum Alışveriş Merkezi, Doğu Anadolu’nun en büyük alışveriş merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin eski halin yerine yaptırdığı Galeria alış veriş merkezi ile galericiler sitesi, bölgenin ticari potansiyelini artırdı. Tebrizkapı semtine yapılan ve Selçuklu Mimarisinin öne çıkarıldığı Tebriz Kapı Alış veriş merkezi ise bölgeye ayrı bir hava getirdi.

ÇÖPE 14 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Erzurum’da yaklaşık üç yıldır Türk- Alman teknik İşbirliği Bürosu tarafından yürütülen katı Atık Genel projesine 14 milyon euro harcandı. Büyükşehir Belediyesi Süngeriş köyü yakınlarında toplam 2 trilyon lirayı bulan 550 dönüm arsayı istimlak ederek, gerekli şartları yerine getirdi. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı Katı Atık Projesi ile çöp araçları ile konteynırları yenilendi.

70 BİN TON ÇÖPE YILDA 3,7 MİLYON EURO

Erzurum’da belediyelerin çöp için yılda 3, 7 milyon Euro harcandığını anlatan Başkan Küçükler, Katı Atık Belediyeler Birliği sayesinde önemli ölçüde tasarruf sağlanacağını söyledi. Erzurum’da yılda ortalama 70 bin ton çöp toplandığının altını çizen Küçükler, “Kentten toplanan çöpler, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen, Evren mevkiindeki çöplüğe dökülüyor. Buradaki sızıntı sularının herhangi bir drenaj sistemi ile toplanmaması yüzünden, yeraltı suların kirlenme tehlikesi her zaman vardı.”diye konuştu.

ERZURUM ARTIK NEFES ALIYOR

Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü, dünyanın en yükseğine kurulu 9 şehrinden biri olan Erzurum, uzun yıllar, hava kirliliğinin sıkıntısını fazlasıyla yaşayan illerin başında yer aldı. Oksijen soluyamayan bir kent hüviyeti taşıyan Erzurum’da sadece insan sağlığı değil, Anadolu’da Türk’ ün mührü sayılan tarihi varlıklarımız da hava kirliğine bağlı olarak asit yağışlarından önemli ölçüde etkilendi.Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile bir yıl öne alınan Doğalgaz dağıtımı ile Erzurum nefes alır duruma geldi. Bu gün kentte doğalgaz kullanan abone sayısı 38 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi yine yeni iş kolu olan doğalgaz tesisatçılılığı için kurslar düzenledi ve bu kurslar sonunda 300 genç meslek sahibi oldu.

İTFAİYE FİLOSU KURULDU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce kentteki yangınlara yetersiz kalınması üzerine 5 trilyon lirayı bulan yatırım yaptı. Belediye, Karayollarına yaptırdığı modern itfaiye binasını modern araçlarla donattı. Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin daha önce 78 model araçlarla hizmet ettiğinin altını çizen Başkan Küçükler, teşkilata 54 metre merdivenli itfaiye aracı ile 3 arozöz alındığını anlattı.

MENDERES YERALTI OTOPARKI ERZURUM’A BÜYÜK KAZANÇ

Menderes Caddesi üzerine yapılan yeraltı otoparkının yer seçimi konusunda yapılan eleştirilere, ‘yapılmayan hesapları’ gündeme getirerek, cveap veren Başkan Küçükler, belediyenin beş kuruş harcamadan 5 bin metrekarelik alana yatırım yaptığı belirtti. Başkan Küçükler, “Biz işimizi biliyoruz. Eğer yeraltı otoparkını başka bölgeye yapsaydık, kamulaştırmaya avuç dolusu para harcayacaktık. Daha da önemlisi, yapılacak kamulaştırma mahkemelere intikal edecek ve yıllarımızı alacaktı.” diye konuştu.

MÜCELDİLİ KONAĞI RESTORE EDİLDİ

Tarihi eserleri koruma adına yapılan çalışmalardan birini de tarihi Müceldili Konağı oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi Esat Paşa Cami yanında bulunan Tarihi Müceldili Konağını restore ettirdi. Konak, Erzurum insanlarının dinlenebileceği bir mekan olarak önümüzdeki aylarda hizmete açılacak.

(ERZ-İRT-Y)

31.12.2007 20:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title