Haberler

Başkan Kılca: "Kan stoklarına destek vermek hepimizin görevi"

Güncelleme:

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu söyledi.

Korona virüs salgınıyla beraber kan stoklarındaki azalma üzerine kan bağışı çağrısı yapan Türk Kızılay'ına Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da destek verdi. Kızılay'ın Hükümet Meydanında kurduğu çadırı ziyaret eden Hasan Kılca, bugünlerde toplumsal dayanışmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Konyalıları kan bağışı noktalarına davet etti. Hasan Kılca, her sağlıklı bireyin yılda en az bir kere kan vermesi gerektiğinin altını çizdi.

"Kan bağışında bulunmak hayati bir öneme sahip"

Kızılay Kan Merkezi personeli ve kan bağışında bulunan gönüllülerle sohbet eden Hasan Kılca, "Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde özellikle sağlık çalışanlarımız oldukça büyük sorumluluk üstleniyor. Bizler için bu sorumluluğu üstlenen sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa programlar düzenliyoruz. Kızılay'ın çadırını sık sık belediye hizmet binamızın önünde misafir ediyoruz. Personelimiz ve hemşehrilerimiz desteklerini esirgemiyor. Kan bağışında bulunmak hem kendi sağlığımız için hem de hayati öneme sahip olan bir sosyal sorumluluktur. Karatay Belediyesi olarak kan bağışı kampanyasına verdiğimiz destek bundan sonrada devam edecek" dedi.

"Kan stoklarına destek vermek hepimizin görevi"

Kan stoklarında salgınla birlikte oluşan sıkıntıyı yakından takip ettiklerini belirten Başkan Kılca, "Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi Konyamızda da kan stoklarında azalmalar oldu. Bu vesile ile ciddi sıkıntılar yaşamamak için kan bağışının sürmesi gerekiyor. Kızılay, kan bağışında yıllardır uzmanlaşmış bir kurum. Birçok can bu sayede kurtuluyor. Bizim de bu sistemi ayakta tutmamız lazım. Çünkü bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir. Biz her zaman Kızılay'ın yanındayız. İnsan sağlığı her şeyin önünde ve bizler bunu çok iyi anlatan bir süreci yaşıyoruz. Ben de sağlık durumu uygun olan tüm hemşehrilerimi kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Kılca Karatay Kızılay Konya Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title