Haberler

Başkan Dündar: "Biz Birlikte Bursa'yız"

Güncelleme:

Mustafa Dündar, Balkan göçmeni vatandaşlarla buluştu

"Sadece Osmangazi'ye değil tüm Bursa'ya hizmet ediyoruz"

Osmangazi Belediye Başkanı ve Ak Parti Osmangazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Dündar, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ)'ü ziyaret etti. Dernek Başkanı ve Yönetim Kuruluyla bir araya gelen Dündar, "Bursa yurtiçi ve yurtdışından göç alan bir şehir. Ancak kimin nereden geldiğinin hiçbir önemi yok. Biz birlikte Bursa'yız" dedi.

Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ve Başkan Yardımcıları ile yaptığı ziyarette konuşan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, Osmanlı'nın hizmet politikası gibi bir hizmet politikası izliyoruz. Osmanlı nasıl üç kıtaya yayılmışsa biz de bu anlayışla sadece ilçemize değil tüm Bursa'yı kapsayacak hizmetler ortaya koyuyoruz. 800 bin kişilik Osmangazi'ye hizmet ediyor gibi görünsek te, aslında 2 milyon 740 bin kişilik Bursa'ya hizmet ediyoruz. Sadece Bursa'da değil, yaptığımız hizmetlerle birçok Balkan ülkesi de bizi takip ediyor. Balkanlarla da çok sıkı irtibatlarımız ve faaliyetlerimiz var. Balkanlarda yaptığımız faaliyetlerle ülkelerarası diyalogun gelişmesine katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

Bursa'nın göç alan bir şehir olduğunu bu göçlerin en büyük nedeninin ise Bursa'da aşın ve işin olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Bursa'da insanları kente çeken bir sır bulunuyor. Bu kente göç etme konusunda herkesin kendine göre ayrı bir nedeni, ayrı bir hikayesi var. Göç ederek Bursa'ya gelen vatandaşlarımız, nereden gelmiş olursa olsun, ister yurtiçi, ister yurtdışı, bizim gözümüzde artık Bursa'nın bir ferdi olmuştur. Bursa'da biz ortak hemşerilik bilincini oluşturmak istiyoruz. Biz birlikte Bursayız. Birlikte Türkiye'yiz. Bizlere düşen ortak çalışmak. Bizler ortak bir şekilde çalıştığımız zaman yüzyıllar boyunca barış, huzur, refah içerisinde yaşamaya devam ederiz. Önümüzdeki dönemde de bu anlayışımız ve hedeflerimiz ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

BALGÖÇ Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan da, "Bizler ve atalarımız Balkanlar'dan göç eden insanlar olsa da, bizler derenin öbür tarafından değiliz öz ve öz Anadolu'yuz. Tarih bizi anavatanımıza getirdi. Hiçbir zaman etnik milliyetçilik yapmadık. Her nerden göç etmiş olursa olsun Bursa'da yaşayan herkes bizim kardeşimiz. Ülkenin geleceğini de bu kardeşlik belirleyecektir. Yerel seçimlerin size ve ülkemize barış getirmesini diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title