Haberler

Başkan Altınok Öz Afet Bilinçlendirme Eğitiminde Konuştu

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Deprem Haftası dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen, “Afet Bilinçlendirme Eğitimi”ne katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Deprem Haftası dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen, "Afet Bilinçlendirme Eğitimi"ne katıldı. Eğitimin sonunda konuşan Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi olarak her türlü afet senaryolarına karşı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek, şu ana kadar bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yaklaşık 38 bin vatandaşın hayatının kurtarıldığını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Deprem Haftası dolayısıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen, "Afet Bilinçlendirme Eğitimi"ne katıldı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitime; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ, Sivil Savunma Uzmanlığı Müdürü Yasin Sülük, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban ve Kartallı çok sayıda öğrenci katıldı. Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte katılımcılara deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde neler yapılması gerektiğinin bilgisi verildi.

"38 bin Kartallının hayatını kurtardık"

Yaklaşık 2 saat süren eğitimin sonunda konuşan Başkan Altınok Öz, tüm öğrencilere ve eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek Kartal Belediyesi olarak afet senaryoları noktasında gerçekleştirdikleri çalışmalara dikkat çekti. Konuşmasında Kartal Belediyesi olarak deprem riskine karşı gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüm çalışmalarında şu ana kadar yaklaşık 38 bin vatandaşın hayatını kurtardıklarını söyleyen Başkan Altınok Öz, "Hayatımızı deprem konusunda bilgilendirebilirsek, bunu içselleştirebilirsek o zaman alacağımız tedbirler, yapacağımız işler daha kolay olur. Tüm yerel yönetimler için de geçerli hükümet için de geçerli bu söylediğim. Depreme uygun binada otursun istediğimiz insan sayısı 38 bine ulaştı. Yani 38 bin insanın evini boşaltmış olduk. Kartal'ın tamamını sağlam binalarda oturtmak zorundayız." dedi.

" İstanbul'da deprem olursa şehir işgal edilebilir"

Konuşmasının devamında İstanbul'da bir deprem olması durumunda olabilecek senaryolara dikkat çeken Başkan Altınok Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Senaryo büyük. İstanbul işgal edilebilir. 38 ilçenin tüm çalışmalarını deprem konusunda acilen hızlandırması lazım. Bu eğitime katkı veren tüm personelime ve AFAD'a teşekkürlerimi sunuyorum. Dünyanın en aktif deprem kuşağının üzerinde yer alan ülkemiz için depremsiz günler dilemek ne yazık ki mümkün değil ancak herkese deprem hasarının olmadığı günler diliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Deprem Haftası Altınok Öz İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title