Haberler

Başkale'de Kar Esareti! Okullar Tatil

Güncelleme:

Van'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, okullar bugün için tatil edildi.

Bölgede dün başlayan yoğun kar yağışı Başkale İlçesi'nde eğitim ve ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Dün başlayan ve gece boyunca aralılklarla devam eden yoğun kar yağışı sonucu ilçe merkezi ve bağlı mahallerde ilk ve orta dereceli okullar bugün için tatil edildi.

119 MAHALLEDE YOL KAPANDI

Yoğun kar yağışı ilçe merezindeki ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, ilçeye bağlı 119 mahalle yolunun da kapanmasına neden oldu.

KAR KALINLIĞI 30 CM'İ BULDU

Kar kalınlığının ilçe merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi bulduğu Başkale'de karla mücadele çalışmaları ise sürüyor.


ARDAHAN POSOF'TA DA YOLLAR KAPANDI, OKULLAR TATİL

Ardahan'ın Posof ilçesinde etkili olan kar yağışı çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken ilçede okullar yarım gün süreyle tatil edildi.

Posof'ta iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçede kar nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. Ekiplerin köy yollarını açmak için çalışmaları sürerken, öğle saatlerinde okullar yarım gün tatil edildi.

BAYBURT KAR ALTINDA

Bayburt'ta etkisini artıran kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okulların öğleden sonra tatil edildiği bildirildi. Kentte merkeze bağlı 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Kar yağışı sonrası esnaf iş yerlerinin önünü temizlerken, belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı. Öte yandan il genelinde taşımalı eğitim yapan okulların kar yağışının etkisini artırması nedeniyle öğleden sonra tatil edildiği bildirildi.

Kar nedeniyle merkeze bağlı 9 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler köy yollarının ulaşıma açılması için seferber oldu. Kar yağışının devam etmesi ise karla mücadele çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Başkale Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title