Haberler

Başbakan Yardımcısı Atalay, Muğla'da Sosyoloji Kongresine Katılacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi'nde "Çözüm Sürecinde Kürt Sorunu" başlıklı panel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'ndan Prof. Dr. Fuat Keyman, Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil, İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Prof. Dr. Mesut Yeğen, Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Rüstem Erkan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı Uluslararası Katılımlı 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi'ne Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da katılacak.

Sosyoloji Derneği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin katkılarıyla düzenlediği Uluslararası Katılımlı 7. Ulusal Sosyoloji Kongresi, yarın başlayacak.

3 gün sürecek kongrenin ana teması "Yeni Toplumsal Yapılanmalar: Geçişler, Kesişmeler, Sapmalar" olarak belirlendi. Güncel ve tarihsel toplumsal sorunların ve olayların sosyolojik bir perspektiften tartışılacağı kongrede başlıca tartışma konuları ise şöyle:

"Siyasal Dönüşümler, Küreselleşme, Çevre, Tüketim, Toplumsal Cinsiyet, Dinsel gruplar, Dezavantajlı gruplar, Turizm, Çocuk Çalışmaları, Aile çalışmaları, Kent ve Kentleşme, Mekan/Kentsel Dönüşüm, Göç, Yeni Uluslararası Göçler, Toplumsal Riskler, Sosyal Politika, Eşitsizlikler, Toplumsal Değişme, Demokrasi, Sosyal Haklar, Suç, Hukuk, Toplumsal Düzen, Sürdürülebilirlik, Yoksulluk, Yeni Toplumsal Hareketler, Sivil Toplum, Bilgi/Bilişim/Teknoloji, Kitle İletişim, İnternet ve Sosyal Medya, Gündelik Hayat, Çalışma Hayatı, Sağlık, Örgüt/lenme, Toplumsal Bütünleşme/Ayrışma, Yaşlılık, Sosyoloji Öğrenimi, Ahlak/Etik Sorunları, Yerlilik/Modernlik/Evrensellik, Güç İlişkileri Toplumlararası Bütünleşmeler, Ekonomi, Finans, Siyaset, Birey/Toplum."

Kongrede 300'ü aşkın bildiri 5 oturumda sunulacak. Kongreye uluslararası ve ulusal düzeyde 500'ün üzerinde bilim insanı katılacak. Kongrede Demokratik Açılım Süreci, Gezi Parkı Olayları, Medya ve Popüler Kültür, Sosyal Medya başta olmak üzere güncel toplumsal sorunlar sosyolojik açıdan tartışılacak.

"Çözüm Sürecinde Kürt Sorunu" başlıklı panel ise Başbakan Yardımcısı Atalay, Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu'ndan Prof. Dr. Fuat Keyman, Fatih Üniversitesinden Prof. Dr. Doğu Ergil, İstanbul Şehir Üniversitesinden Prof. Dr. Ferhat Kentel ve Prof. Dr. Mesut Yeğen, Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Rüstem Erkan'ın katılımlarıyla gerçekleşecek

Kongrede Hürriyet Gazetesinden Taha Akyol, Ertuğrul Özkök, Habertürk Gazetesinden Muharrem Sarıkaya, Radikal Gazetesinden Piyale Madra, yerel basını temsilen Hamle Gazetesinden Özcan Özgür'ün katılımlarıyla toplumsal değişim ve dönüşüm sürecinde Ulusal ve Yerel Medyanın Rolü, Cumhurbaşkanlığı  Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türk Edebiyatı Dergisi Editörü Beşir Ayvazoğlu, Varlık Dergisi Editörü Enver Ercan, Sabah Gazetesi Yazarı, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Taraf Gazetesi yazarı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Bilgehan Özipek'in katılımlarıyla edebiyat ve sosyoloji ilişkisi tartışılacak.

Öte yandan ABD Oklahoma State Üniversitesi, Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Duane Gill, Kanada McGill Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. John A. Hall da sosyolojinin küresel işlevi ve katkısı konusunda konferanslar verecek. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title