Haberler

Başbakan'ın Mektubu Geciktirilmeden Cevaplanacak, Görüşme Kararını Baykal Verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Yazdığı Mektuba, CHP En Kısa Sürede Cevap Yazacak. Başbakan Erdoğan'ın Görüşme Talebini İse Baykal Değerlendirecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yazdığı mektuba, CHP en kısa sürede cevap yazacak. Başbakan Erdoğan'ın görüşme talebini ise Baykal değerlendirecek.

CHP MYK, Genel Başkan Baykal Başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan'ın mektubunun damgasını vurduğu toplantıda, MYK üyeleri mektuba ve yazılacak cevaba ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın görüşme talebini Genel Başkan Baykal'ın değerlendirmesi ve görüşüp görüşmeme kararını kendisinin vermesi konusunda mutabakata varıldı.

Başbakan Erdoğan'ın mektubunun uygun, kibar bir üslupta yazıldığı ve CHP'nin cevabının da aynı üslupta olacağı öğrenildi. Cevapta, CHP'nin sürecin başından beri karşı çıktığı noktalar derli toplu bir şekilde anlatılacak. Açılımın yanlışları, eksiklikleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirilecek ve mektupta bunlara yer verilecek. Mektupta, Deniz Baykal başkanlığında hazırlanan SHP'nin 1989 Güneydoğu Raporu temel alınacak. CHP'nin mektubu Baykal'ın başkanlığındaki bir ekip tarafından hazırlanacak. Mektup, zaman geçirilmeden yazılarak Başbakan Erdoğan'a gönderilecek.

Öte yandan, Baykal toplantıda Yunanistan'da seçimleri kazanan PASOK lideri Yorgo Papandreu'nun, birlikte Türk-Yunan yakınlaşmasını sağladıkları merhum İsmail Cem'in mezarını ziyaret etmesini "ince bir tutum' olarak değerlendirdi ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (ANKA)

(HH/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title