Haberler

Başbakan'ın Baba Ocağında Hüzün

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat haberi baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'nde hüzne yol açtı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat haberi baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'nde hüzne yol açtı. Haberi alan Erdoğan'ın çok sayıda akrabası cenaze törene için İstanbul'a doğru yola çıktı, komşuları ise çok üzüntülü olduklarını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefat haberi memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'ne sabah saatlerinde ulaştı. İstanbul'da hastanede bulunan akrabalarının vefat haberini vermesinin ardından Tenzile Erdoğan'ın Güneysu'da yaşayan kardeşleri Kemal, Ali ve Saim Mutlu ile yeğenleri İstanbul'a hareket etti. 5 kardeşi olan ve 2 kız kardeşini daha önce kaybeden Tenzile Erdoğan'ın eşi Hacı Ahmet Erdoğan'da 23 yıl önce vefat etmişti. Tenzile Erdoğan'ın 1950'li yıllardan sonra İstanbul'da yaşadığı ancak sürekli Güneysu'ya geldiği ve buradaki yakınları ile hasret giderdiği öğrenildi. Güneysu'da adı verilen bir hastane de bulunan Tenzile Erdoğan'ın son olarak 1.5 ay önce ilçeye gelerek yakınları ile hasret giderdiği bildirildi.

DÜNYA LİDERİ YETİŞTİREN ANNEMİZİ KAYBETTİK

Haberi saat 09.30 sıralarında aldığını anlatan Güneysu Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Minder, Tenzile Erdoğan'ın bir süre önce ilçede bulunduğu belirterek, "Gayet sağlıklıydı. Ancak safra kesesi ameliyatı geçirdikten sonra bir daha toparlanamadı. Dünya lideri yetiştiren annemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Halamız, sürekli görüştüğümüz, elini öptüğümüz, duasını aldığımız bir büyüğümüzdü. Acımız büyük. Başta Başbakanımızın ve milletimizin başı sağ olsun? diye konuştu.

Bu arada, Tenzile Erdoğan ile Belediye Başkanı'nın annesi Saadet Minder'in yakın arkadaş olduğu belirtildi. Cenaze için yola çıkan Başkan Minder, ilçeden ayrılmadan annesine sarıldı ancak acı haberi sağlık koşulları nedeniyle annesine söyleyemedi.

KOMŞULARI ÇOK ÜZÜLDÜ

Başbakan Erdoğan'ın Merkez Mahallesi'ndeki komşusu Fatma Karslı, Tenzile Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve anne tarafından yakın akrabası olduğunu belirterek, ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Karslı, 'Çok üzgünüz. Bütün akrabalarına başsağlığı diliyorum. Benim 3 oğlum var. Bir de Tayyip, 4 oğlum var. Tenzile' yi çok severdim. Bir ay önce görüşmüştük. Keşke cenazesine gidebilseydim? dedi. Komşuları Saniye, Hatice ve Neriman Karslı 'da, Tenzile Erdoğan'ın vefat haberine çok üzüldüklerini belirterek, çok sevdikleri bir arkadaşı, komşuyu kaybetmenin acısını yaşadıklarını söylediler.

BABA OCAĞINDA EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Tenzile Erdoğan, vefatından 1.5 ay önce son kez geldiği memleketi Rize'de komşularını ziyaret etmişti. Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder'in annesi Saadet Minder'i evinde ziyaret eden Tenzile Erdoğan'ın köyde bir hafta kaldıktan sonra tekrar İstanbul'a döndüğü öğrenildi. Erdoğan'ın köyünde son çekilen fotoğraflarında sağlıklı olduğu görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title