Haberler

Başbakan'ı Düştüğü Bataklıktan Çıkartın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Refarandum Öncesi'nde İzmit'te Bayramlaşma Törenine Katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli refarandum öncesi'nde İzmit'te bayramlaşma törenine katıldı. Bahçeli bayramlaşma sonrasında yaptığı konuşmada başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı bataklığına düştüğünü ve çırpındıkça battığını söyleyerek "Biz diyoruz ki AK Partililer başbakanınızı seviyorsanız onun boğulmasına rıza göstermeyin. Şimdiden biryerlerinden tutun ve o bataklıktan çıkartın. O bataklıktan nasıl çıkar?. Evet'i hayıra çevirerek ve başbakanı uyararak çıkar. Öyleyse hayır oyunu kullanmak herkes için hayırlı olacaktır" dedi.

Hasan Gemici Spor Salonu'na yaklaşık 1.5 saat geçikmeli giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada "Başbakan" sloganlarıyla spor salonuna dolduran yaklaşık 2 bin kişiye refarandumda "Hayır" demelerini beklediğini söyleyerek sözlerine başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Yüce Divan'a gitme yolundan kendini kurtaracağını söyleyen Devlet Bahçeli, "Sayın Başbakan hakimler, savcılar yüksek kurulunu ne yapıyorsun? Diyorsun ki yasama bende, 341 milletvekili ile ordayım. Yürütme bende, çünkü bakanlar kurulunun hepsi AK Partili. Cumhurbaşkanı bende, çünkü AKP'nin başbakanlığını yapmış kurucu üyesi. Kala kala bir yargı kaldı. Yasamının, yürütmenin yanına yargıyı da koyarak anayasadaki kuvvetler ayrılığını kuvvetler birliği haline dönüştürüp başınada otoriter diktatör sultan padişah bir başbakanı koydunmu o zaman yargıyıda kuşatmış olacaksın. Yüce divana gitme yolundan da kendini kurtarmış olacaksın. " dedi.

SAYIN BAŞBAKAN ÇIRPINDIKÇA BATIYOR

Sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın deniz yerine bataklığa düştüğünü ve çırpındıkça battığını söyleyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti.

"Sayın başbakan ne yaparsan yap. Yarın hileyle hurdayla TV'lerdeki yoldaşlarla, besleme yazarlarla, besleme konuşmalarla eveti daha fazla çıkartmak için son iki günde sonuç almaya kalksan bile yanlış yola sürüklendin. Yanlışlık bir bataklık gibidir. Çırpındıkça batarsınız. Doğruluk deniz gibidir çırpındıkça çıkarsınız. Sayın başbakan denize düşmekten vazgeçmiş araya bir yargı bataklığı bulmuş oraya girmiş. Çırpındıkça batıyor. Yani sesi dahil çıkamayacak bir şekilde o bataklıkta boğulacaktır. Biz diyoruz ki AK Partililer başbakanınızı seviyorsanız onun boğulmasına rıza göstermeyin. Şimdiden biryerlerinden tutun ve o bataklıktan çıkartın. O bataklıktan nasıl çıkar. Evet'i hayıra çevirin başbakanı uyararak çıkar. Öyleyse hayır oyunu kullanmak herkes için hayırlı olacaktır" diye konuştu.

SİZİN MİLLETTEN SAKLADIĞINIZ BAZI NİYETLERİNİZ VAR

Anayasa değişikliğinin beraberce uzlaşma zemininden kaçılarak gizlice çıkarmanın sebebini merak ettiğini söyleyen Bahçeli, "Açılım için anayasa değişikliğini bütün niyetleri beraberce uzlaşma zemininden kaçarak gizlice çıkartmanın sebebi nedir? Sizin milletten sakladığnız bazı niyetleriniz var demektir. Acaba bu konuşma sürçü lisan mı oldu diye düşünüyorsunuz. Bir bakıyorsunuz Diyarbakır mitingi sırasında 2011 yılında daha kapsamlı anayasa değişikliği için bugünki anayasa değişikliği bir kapı açacaktır diye iki defa tekrarlıyor. Neyin kapısını acaktır başbakan Türkiye'yi böldüren bir kapıyımı açacaktır. 2011 yılında daha kapsamlı bir anayasa değişikliği olarak neyi hazırlayacaksan onun adını veya kapısını bu anayasa değişikliği içine tuzak olarak koymuşsun. Bu tuzağın etrafını da memurları, hanımefendileri istismar eden pozitif ayrımcılıkla ilgili bir cümle. Ekonomik, sosyal konsey diye işadamı ve esnafı istismar eden bir kaç şey. Askeri yargı vesayre diye herkesi normal bir uzlaşma zemininde itiraz etmeyeceği değişikliklerle süslenmiş ama içersine tuzaklar yerleştirilmiş bir anayasa değişikliği ile geliyorsun" dedi.

BU TUZAKLAR NEDİR?

Anayasa değişikliği içersinde tuzaklar olduğunu söyleyen Bahçeli, "Bu tuzaklar nedir? Bu tuzağın birincisi anayasa mahkemesinin sayısal değişikliğidir. İkincisi hakimler ve savcılar yüksek kurulunun işleyişi ve yapısının değişikliğidir. Türkiye'de anayasal yargı için yani anayasal mahkemesinin görevleri yetkileri işleyişleri ile ilgili büyük bir reforma ihtiyaç var mıdır? Vardır. Bugüne kadar anayasa mahkemisinin uygulamalarından böyle bir sonuç çıkartmak mümkün müdür? Evet. Ne gibi? Türban konusunda olduğu gibi. Meclisten 411 milletvekilinin iradesiyle çıkmış olan bir türban konusunu çözen bir anayasa değişikliği anayasa mahkemesi tarafından usulen incelenip değerlendirmeye alınması gerekirken esasa alınarak inilirek bir değerlendirme yapılıp reddedilmiştir. Bu karar siyasi olmuştur. Demekki anayasa mahkemesinin görev ve yetkilerini yeniden tanımlarken gözden geçirilmesi gereken konular vardır. Ama siz bunların hiçbirisini yapmayacaksınız. Oradaki 11 oyu 17'ye çıkartacaksın. Dolayısıyla açılım süreci aksar diyerek anayasa mahkemesini 17 üyeye çıkartıp AKP´lileştirerek yıkım projesi diye nitelendirdiğimiz demokratik açılım projesi olarak kendilerinin sunduğu PKK'nın siyasallaşma sürecini ortaya koyabilecek olan bir değişikliği rahatlıkla yapabilecek bir fırsatı kolluyorsun" dedi.

MHP Genel Başkanı daha sonra karayolu ile İstanbul'a gitti.

Ergün AYAZ- Orhan UZUN- İZMİT- Kocaeli- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title