Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Gürcistan Temasları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev Arasında Üçlü Görüşme Başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Ertan Tezgör'ün de Katıldığı Görüşmede Gürcistan Başbakanı Zurap Nogaydeli de Hazır Bulundu. Görüşmede Her Alanda Gelişmekte Olan Stratejik Ortaklık ve Ek...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev arasında üçlü görüşme başladı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Ertan Tezgör'ün de katıldığı görüşmede Gürcistan Başbakanı Zurap Nogaydeli de hazır bulundu. Görüşmede her alanda gelişmekte olan stratejik ortaklık ve ekonomik işbirliği konuları ele alınırken ağırlıklı olarak Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı inşası ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı ve Bakü-Tiflis-Erzurum Doğalgaz Boru Hattı'nın üç ülkenin bölgesel ekonomisine katkıları üzerinde fikir alışverişinde bulunulacak.

Liderlerin toplantı sonrası ortak bir basın toplantısı düzenleyerek Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı'nın çerçeve anlaşmasını imzalamaları bekleniyor.

(ZT-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title