Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Balkon Konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "22 Temmuz'da 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi'nde yaptığı balkon konuşmasında, "22 Temmuz'da 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz" dedi.

Ak Parti Genel merkezinin balkonunda seçim sonuçlarını değerlendiren Başbakan Recep tayyip Erdoğan, konuşmasına "Sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım deyerek başladı. Erdoğan, "81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini., 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımın tamamını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Beş kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımı, tüm soydaşlarımı buradan selamlıyorum. Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye'den gelecek olan haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşe ve diğer tüm halkları muhabbetle selamlıyorum. 12 Haziran 2011 seçim sonuçları, ülkemize, milletimize, bütün coğrafyamıza ve tüm Dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah bölgemize ve dünyada barışa, adalete, huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum" dedi.

Konuşması sırasında Başbakan Erdoğan, "Kıskananlar çatlasın" diye tempo tutan partililere, "Çatlamasın, onları da kucaklayacağız" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Zira böyle yaptığımız için, kucakladığımız için demokasi tarihinde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. 22 Temmuz'da 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz. 22 Temmuz seçimlerine göre oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan, Ak Parti'ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum. 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi inşallah hiç şüphesiz Türkiye'dir. Bugün İstanbul kadar, Saraybosna kazanmıştır, İzmir katar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Trablus, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır. Bugün Türkiye kadar Orda Doğu, Kafkasya, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. bugün demokkrasi kadar, özgürlük kadar barış, adalet istikrar kazanmıştır. Bu milletin bir evladı olarak şunu da büyük bir gururla ifade etmek durumundayım. Türkiye artık bölgesine ve dünyaya örnek teşkil edecek bir demokratik olgunluğa ulaşmıştır. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun. Adnan Merderis'in, Fatih Rüştü Zorlu'nun, Hasan Polatkan'ın canlarını feda ettiği bu ülkede, Merhum Turgut Özal'ın hayaleri, özlemleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının bina etikleri Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş felsefesini oluşturmuş şekilde, muassır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır. "

"Benim milletim tartışmasız şekilde kazanmıştır" diyerek sözlerini sürdüren Başbakan Erdoğan, "Milli irade üzerindeki vesayet, hukuk dışılık, üstünlerin sultası yine tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiye'nin önüne yeni, yepyeni bir sayfa açılmıştır. Bize oy verenlerin de, vermeyenleri de yaşam tarzı, inançlyarını, onurumuz, namusumuz, şerefimiz olarak hiç kimsenin kuşkusu, şüphesi, tereddütü olmasın. Özgürlükler çok daha genişleyecek, herkes fikrini çok daha rahat ifade edecektir" dedi.

YENİ ANAYASA

Sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okuyacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Milletimiz bize sadece hükümet olma yetkisi vermedi, aynı zamanda yeni anayasa yapmak için de bize bir görev verdi. Milletimiz bu yeni anayasayı uzlaşmayla, istişareyle müzakere yapma mesajı bize verdi. 330'un altında milletvekili çıkartıp veya çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz. Kabul buyururlarsa, oturup uzlaşmayla parlamendo dışındaki partiler, sivil toplum kuruluları ile tüm akademisiyelerle bu alanda sözü olanlarla en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içnide olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum. Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasayı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, Güney bulacak. Velhasıl milletim işte bu benim anayasam diyecek. Yeni anayasa miletimin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Herkesin özgürlük, demokrasi, barış ve adealet talebine bu anayasa karşılık gelecek. Bu anayasa Türkün, Kürtün, Zazanın, arabın, lazın, çerkezin, gürcünün, romanın , Türkmenin, alevinin, sünninin, azınlıkların, yani 74 milyonun anayasası olacak. Bu anayasa kardeşlik, dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberlik üzerine tesis edilecek" diye konuştu.

AKAN KANIN DURDURULMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Başladıkları hiçbir işi bugüne kadar yarım bırakmadıklarını, bütün yatırımları tamamlayacaklarını da belirten Başbakan Erdoğan, "2023 hedefleri doğrultusunda yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Emeklimizi, yoksulu, engelliyi, kadın ve çocukları, gençleri bu dönemde çok daha fazla gözeteceğiz. Milli birlik ve kadeşlik üzerinde annelerin göz yaşlarını, gençlerin, akan kanın durdurulması için çok daha büyük bir gayretle çalışacacğız. Bölgesel ve küresel meselelerde çok daha açık olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizde hak, hukuk, barış adalet, özgürlük ve demokrasi diyeceğiz" dedi.

KAZANAN TÜRKİYE OLMUŞTUR

Başbakan Erdoğan konuşmasının devamında, "Kazanan Türkiye olmuştur, demokrasimiz olmuştur, kardeşlik olmuştur. Hiç kimsenin sevinci coşkusu diğerlerini üzmesin. Bugün hesaplaşma değil, helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde nerede kalbini kırdığımız, üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa, hepsinden tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşananların, yanlış anlamaların, meydanlarda kalmasını diliyorum. İstemeden incittiğimiz siyasilerden, onlardan da helallik diliyoru. Ben aziz milletime, tüm siyasilere hakkımı, hakkımızı helal ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda Ak Parti teşkilatına ve seçim süresince fedakarca çalışan partililere de teşekkürlerini iletti.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title