Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Gündeme İlişkin Önemli Açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Kasım İtibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Sınır Ötesi Operasyon Yetkisi Verdiklerini Açıkladı. Başbakan Erdoğan, Isparta'da Düşen Uçakla İlgili Olarak İse Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Kendisine Verdiği Bilgiye Göre, Uçağın Kanadının Dağa Çarpma Sonucu Savrularak Gövdesinin Üzerine Düştüğünün Tahmin Edildiğini Bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Kasım itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon yetkisi verdiklerini açıkladı. Başbakan Erdoğan, Isparta'da düşen uçakla ilgili olarak ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kendisine verdiği bilgiye göre, uçağın kanadının dağa çarpma sonucu savrularak gövdesinin üzerine düştüğünün tahmin edildiğini bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na seçilen Haşim Kılıç'a tebrik ziyaretinde bulundu. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Erdoğan, Isparta'da düşen ve 56 kişinin öldüğü uçak kazasına ilişkin sorular üzerine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın olay yerine gittiğini hatırlattı. Çalışmaların devam ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ölenlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır diledi. Sürecin teknik

bir konu olduğunu ve karakutunun incelendiğini belirten Erdoğan, Ulaştırma Bakanı'nın kendisine aktardığı bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı. Başbakan Erdoğan kesin olmamakla birlikte, Bakan Yıldırım'dan aldığı bilgiye göre, uçağın kanadının dağa çarpmasının etkisiyle savrularak gövdesinin üzerine düştüğünü söyledi. Başbakan Erdoğan teknik incelemeler bittikten sonra nihai açıklamanın yapılacağını kaydetti.

Tezkereyle ilgili bir soru üzerine ise Erdoğan, "Tezkere kararını aldıktan sonra ayın 24'ünde Genelkurmay'a talepleriyle ilgili yazı yazdık. Bunun karşılığında 1 Kasım'da Genelkurmay Başkanlığı'ndan talepleriyle ilgili yazı geldi ve ardından 28 Kasım itibariyle Bakanlar Kurulu kararı aldık ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla şu anda sınır ötesi operasyonuna ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yetkilendirilmiştir" açıklamasında bulundu.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ABD ile başlatılan anlık istihbarat işbirliği konusunda somut bir adım olup olmadığı yönündeki sorusuna, "Paylaşım öyle bir hafta 10 gün 1 ay 4 ay 5 ay sonra olmaz. Anlık olur ve bununla ilgili şu anda müşterek bir çalışma başlamış durumda. Bunun detayları artık anlatılmaz, konuşulmaz, yapılır" dedi. 'Peki TSK'ya hareket emri verildi mi?' sorusu üzerine ise Başbakan, "İfadelere lütfen dikkat edin. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri 28 Kasım itibariyle yetkilendirilmiştir

diyorum. Ve çerçevesi o yetkinin içerisindedir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, ABD Büyükelçisi Wilson'un AK Partili milletvekillerine vereceği yemeğin iptal edilmesinin hatırlatılması üzerine milletvekillerinin yemeğe katılmalarını uygun bulmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Bizim yetkili kurullarımızla görüşülerek o tür kahvaltılar yapılmış olsa çok daha isabetli olur. Belki biz de kahvaltı veririz. Bizim büyükelçilerle bu noktada herhangi bir diyalog sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.

(EDA-DS-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title