Haberler

Başbakan Erdoğan(3): "Kur'an Bir Süs Eşyası Değildir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 sürecine ilişkin CHP'yi sert bir dille eleştirirken, "Sayın Kılıçdaroğlu, Kur'an bir süs eşyası değildir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 sürecine ilişkin CHP'yi sert bir dille eleştirirken, "Sayın...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 sürecine ilişkin CHP'yi sert bir dille eleştirirken, "Sayın Kılıçdaroğlu, Kur'an bir süs eşyası değildir Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4+4+4 sürecine ilişkin CHP'yi sert bir dille eleştirirken, "Sayın Kılıçdaroğlu, Kur'an bir süs eşyası değildir. Kuran, bir ilham kaynağıdır. Onun için Akif'i biraz okuman lazım. Sadece milli marş olarak İstiklal Marşı'nı da okumak yetmez. Anlamak lazım. Onu duymak lazım. Bunlarda böyle bir şey yok. Biz diyor "Besmeleyi çekeriz, okuruz'. İnşallah öyledir" dedi.

Erdoğan, partisinin milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulundu. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"9. Madde esnasında Kur'an'ın ve Peygamberimizin hayatının, ikinci ve üçüncü kademede, yani ortaokul ve lisede seçmeli olarak verilmesine yönelik önergeler verilmesinden tabii CHP çok rahatsız. Fakat bugün İzmir'de baktım, metro konuşmasında o da bunu işliyor. Orada ne dese beğenirsiniz? Biz diyor "Kur'an-ı Kerim'i böyle gayet güzel işlemeli kılıflar içerisinde, odamızın başucunda hep saklarız. Yastıklarımızın hemen altında, başucumuzda saklarız'. Gel de Akif'i anma. Akif merhum çok güzel söylüyor. "Ya açar nazmı celilin bakarız yaprağına, ya üfler geçeriz bir ölünün toprağına, inmemiştir Kur'an bunu hakkıyla bilin, ne mezarda okunmak, ne fal bakmak için'... Sayın Kılıçdaroğlu, Kuran bir süs eşyası değildir. Kuran, bir ilham kaynağıdır. Onun için Akif'i biraz okuman lazım. Sadece milli marş olarak İstiklal Marşı'nı da okumak yetmez. Anlamak lazım. Onu duymak lazım. Bunlarda böyle bir şey yok. Biz diyor "Besmeleyi çekeriz, okuruz'. İnşallah öyledir.

-"KEMAL EFENDİ, TORUNUNU ORAYA GÖNDERME"-

TBMM'de de bir tanesi, "din bezirganları' olarak AK Parti'yi kastediyor. Olsa olsa en ala din bezirganı sizden olur, sizden. Çünkü bu yaşanır, konuşulmaz. Aradaki fark bu. Bundan niye o kadar rahatsız oluyorsunuz? Bunda madem sıkıntımız yok. Oy birliğiyle genel kuruldan bu iş çıksa böyle bir tartışma olur mu? Niye bu sizi rahatsız ediyor? Bunun sizi hiç rahatsız etmemesi gerekirdi. ya ne demek, seçmeli yahu. Zoraki değil, mecburi değil. Kemal Efendi, torununu oraya cebren gönderme. Gerek yok. İsteğe bağlı. İster gönderirsin, ister göndermezsin. Böyle bir şey yok. Rahat ol. Bütün efradınız, onlar da rahat olsun. Cebir yok. İstersen gönderirsin. Niye bundan rahatsız oluyorsun? İşte üzen nokta bu. Niye? Rahatsızlar. Çünkü geleceği görüyorlar. Neyi görüyorlar? Çünkü bu milletin ruh kökünde bunun arayışı var. Bunu bekliyor."

-"BUGÜN TARİHİ BİR GÜN"-

Çıkan yasanın pedagojik boyutunun da önemli olduğunu savunan Erdoğan, "Cumhuriyet tarihimizde ilk kez milli eğitim sistemi halkın iradesiyle, halkın talep ve arzuları doğrultusunda şekillenmiştir. Milli eğitim sistemi bugün dinamik boyutları ile adeta gençlerimizi formatlama aracı olarak bir yola girmiş olanlara bugün durun bakalım demiştir. Şimdi biz bunu düzeltiyoruz. Sizin sayenizde hem eğitimi, hem öğretimi öne çıkaran bir yapıya milli eğitim bugün kavuşmuştur. Milli eğitim Türkiye'nin büyüme ekonomisine paralel, büyüyen ekonomisine destek sağlayacak bir niteliğe kavuşmuştur. Çocukları 7 yaşında okula alıp 15 yaşına kadar 8 yıl boyunca kesintisiz şekilde formatlama dönemi artık sona ermiştir" diye konuştu.

Çocukların artık kendi ve anne babalarının tercihleri doğrultusunda milli ve manevi değerlerini, dini değerlerini çok daha güçlü şekilde öğreneceklerini söyleyen Erdoğan, "Üniversiteler belli çocuklara, belli sınıf ve zümrelere değil, artık bu ülkenin tüm çocuklarına kapılarını ardına kadar açacaklar" ifadesinde bulundu.

Bugünün neresinden bakılırsa bakılsın tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Erdoğan, bugünün Türkiye için önemli bir gün olduğunu söyledi. Erdoğan, "Gururluyuz, ama kibirli değiliz. Onurluyuz, ama hiçbir zaman şımarmıyoruz, şımarmayacağız" dedi. (ANKA/SON)

(HM/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title