Haberler

Başbakan'dan Yardım İstedi

Güncelleme:

Ekmek teknesi elinden alınan Mine Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Elazığ'da açtığı büfe zabıta ekipleri tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Mine Tekin, ekmek teknesinin elinden alındığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi.

Elazığ'ın Çayda Çıra Mahallesi'nde 10 gün önce TOKİ Müdürlüğü'nün izneyle büfe açıp ekmek satışı yapan Mine Tekin'in büfesi bugün kaçak olduğu gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından yıkıldı. Kendisi olmadığı sırada yıkılan büfesinin yerle bir olduğu gören Tekin, sinir krizleri geçirince mahalle sakinleri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Eşinin işsiz olduğunu belirten Tekin, büfesindeki kasasında 5 bin lira para bulunduğunu ancak paranın yerinde olmadığını ileri sürdü. Tekin, "Bu mahalle yeni kuruldu. Ekmeğe muhtaç insanlar. Benim de sattığım zaten ekmek şu an bunun yasağı yok. Çocuklarıma ekmek yedireyim diye şurada ekmeğimi satıyordum. Çocuğum okuldan geldi eve gittim, 5 dakika içinde burayı darma duman etmişler. Büfe yıkılmış, dolaplarım yerlere atılmış, ekmeklerim yerlere saçılmış. İntihar mı edeyim? Kendimi mi öldüreyim? Ne yapayım? Biz burada millete kötü örnek olmuyoruz. Gelen diyor ki Allah sizden razı olsun. Eğer deseler ki Allah senin belanı versin, ben kendi elimle yıkarım burayı. Napalım biz şimdi? Devletime sesleniyorum. Yani bu memleketi terk mi edelim? Yabancı ülkeye mi gidelim? Onların vatandaşı mı olalım? Bizim niye burada hakkımız yok? Biz insan değil miyiz? İçim kan ağlıyor. Ben Allah rızası için yardımını bekliyorum, Başbakan sesimi duysun" dedi.

Zabıta ekiplerinin büfeyi yıkmalarına şahit olan mahalle sakini Hatice Çetin, "Büfeyi zabıtalar yıktı. Önce yolun kenarında durdular sonra kepçeyle çatıya vurdular. Zabıtalar kapıyı kırıp içeriden çatıyı yere attıktan sonra buzdolabı ve ekmek dolabını yere fırlattılar. Benim çocukları pencerede ağladılar, ağlaya ağlaya da okula gittiler. Benim bildiğim mal sahibine haber verilir ondan sonra yıkım yapılır. Mal sahibinin haberi olmadan yıkım yapılmaz. Mahallede ekmek alabileceğimiz tek yeri de yıktılar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title