Haberler

Başbakan Binali Yıldırım: "Türkiye'deki ABD Misyonları ve Personelinin Güvenliğine Yönelik...

Başbakan Binali Yıldırım: "Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz" -"Ülkemizdeki ABD misyonları dahil bütün elçiliklere sağlanmakta olan geniş güvenlik tedbirleri devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım : " Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz"

-"Ülkemizdeki ABD misyonları dahil bütün elçiliklere sağlanmakta olan geniş güvenlik tedbirleri devam ediyor. Daha kısa bir süre önce İçişleri Bakanlığımıza gelen bir yazıda ABD elçiliklerinin güvenliklerinin arttırılması yönünde bir talep oldu. Bu talebi memnuniyetle karşılayarak güvenlik tedbirlerini artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Elçiliğin verdiği cevap: Bizim güvenlik endişemiz yok, teşekkür ederiz"

-(Vize kısıtlaması)"Yaman bir çelişki. Türkiye kabile devleti değil. Bize yapılan misliyle karşılığını veririz"

-"ABD gibi bir ülkeye yakışmayacak bir davranıştır. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz"

-"Kafalarının arkasındaki nedenin, gerçek nedenin ne olduğunu da söylemekte, ifşa etmekte gecikmediler. Neymiş efendim; FETÖ soruşturması kapsamında, Amerikan misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. E ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılanın, Amerika'nın misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek?"

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım, ABD'nin vize kararına ilişkin, "Türkiye, kabile devleti değildir. Bize yapılanın misliyle karşılığını veririz. Nitekim, gereğini yaptık, karşılığını verdik. Ülkelerin ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaatleridir. Hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır. Amerika gibi büyük bir ülkeye hiç de yakışmayacak bir davranıştır. Ülkelerimiz arasındaki hiçbir sorunun da çözümüne katkı sağlamaz. Amerika'yı daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title