Haberler

Baş Müzakereci Celili, Ankara'yı Ziyaret Edecek

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Enerji Konusundaki Baş Müzakerecisi Said Celili, Türkiye'yi Ziyaret Edecek.

İran'ın Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve nükleer enerji konusundaki baş müzakerecisi Said Celili, Türkiye'yi ziyaret edecek.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA, İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Celili'nin oradan Ankara'ya geçeceğini bildirdi.

Celili'nin, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve diğer yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor.

Celili'nin, ziyareti sırasında İran'ın nükleer enerji programı ve Batı ile yürütülen müzakereler hakkında bilgi vermesi ve fikir teatisinde bulunulması bekleniyor.

İranlı diplomat, dün Cenevre'de AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ve 5 artı 1 ülkelerinin temsilcileriyle bir araya gelmişti.

İran'ın nükleer enerji programının ele alındığı müzakerelerde, ABD adına üst düzey diplomat William Burns da hazır bulunmuştu.

Müzakereleri, istenen netice elde edilmezse de "olumlu ve yapıcı" olarak değerlendiren taraflar, 2 hafta içinde yeniden bir araya gelme kararı almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title