Haberler

Bartın: Bartın'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Bartın'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Düzenlenen Çeşitli Etkinliklerle Kutlanmaya Başlandı.

Bartın'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Etkinlikler çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Törene Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Hayrettin İmren, Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Baro Başkanı Şeref Yıldız, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüdaverdi Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ali Galip İncekürk, daire amirleri, askeri erkan ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Bağımsızlık ve özgürlüğün bayraklaştığı, hukuksal, siyasal ve ulusal birliğin görkemli bir devlet yapısıyla taçlandığı gün olan Cumhuriyet Bayramı'nın coşku ve heyecanla kutlandığını belirten Vali Küçük, çağdaş birey, çağdaş toplum ve çağdaş devlet oluşturma amacında olduklarını ifade etti. Vali Küçük, "Bartın, Kurtuluş Savaşı boyunca Kuva-i Milliye'ye verdiği desteklerle, cumhuriyetimizin kuruluşunda ve bugüne kadar geçen sürede önemli bir yer tutmaktadır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title