Haberler

Baraj Gölünde Boğulan Lise Öğrencisi Kız, Toprağa Verildi

Aydın'ın Bozdoğan İlçesinde Kemer Baraj Gölünde Boğulan Lise Öğrencisi Nilgün İci (17), Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi. Ölüm Alında Genç Kızın Yanında Olan ve Son Anda Ölmekten Diğer Arkadaşlarının Yardımıyla Kurutulan Şeyma Kılınç (17), 11 Yıllık Arkadaşını Kaybetmenin Verdiği Üzüntüye Dayanamayınca Tedavi Altına Alındı.

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Kemer Baraj Gölünde boğulan lise öğrencisi Nilgün İci (17), gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölüm alında genç kızın yanında olan ve son anda ölmekten diğer arkadaşlarının yardımıyla kurutulan Şeyma Kılınç (17), 11 yıllık arkadaşını kaybetmenin verdiği üzüntüye dayanamayınca tedavi altına alındı.

Bugün sabah saatlerinde dalgıçlar tarafından Kemer Baraj Gölü'nden çıkarılan Nilgün İci'ni cesedi otopsisin yapılması için, Bozdoğan Sağlık Ocağı'na getirildi. Burada yapılan otopsinin ardından cenaze ilçenin kenar mahallesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan İci ailesini evine getirildi. Cenazenin eve getirilmesiyle Nilgün'ün üniversite sınavlarına hazırlanan ablası Seher ve lise birinci sınıf öğrencisi kardeşi Selma başta olmak üzere sınıf arkadaşları ve ailesi sinir krizleri geçirdi. Bir süre evde kalan genç kızın cenazesi daha sonra evden alınarak Bozdoğan Yeni Cami'ye getirildi. İkindi Namazı'na müteakip kılınan Cenaze Namazı'nın ardından Nilgün İci'ni cenazesi toprağa verilmek üzere Bozdoğan Asri Mezarlığı'na götürüldü. Lise öğrencisi genç kızı son yolculuğunda ailesi, arkadaşları, sevenleri ve ilçe halkı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 2 kilometre araç konvoyunun bulunduğu cenaze töreni, genç kızın toprağa verilmesiyle son buldu.

Öte yandan; İci'nin son anında yanında bulunan ve son anda arkadaşlarının yardımıyla ölmekten kurtarılan Şeyma Kılınç ise 11 yıllık arkadaşını kaybetmenin üzüntüsüne dayanamayarak, tedavi altına alındı. Yaklaşık 2 saat gözetim altında tutulan lise öğrencisi, sakinleştirici ilaçların verilmesinin ardından evine gönderildi. Yaşadığı şokun etkisiyle arkadaşının cenaze törenine katılamayan Kılınç, olay anını şöyle anlattı: "Arkadaşlarımızla birlikte eğlenmek için Kemer Barajı'na gitmeye karar verdik. Öğlen hava ısınınca Nilgün ve diğer arkadaşlarımızla serinlemek için göle girdik. Nilgün ve ben biraz ileriye açılmak için arkadaşlarımızdan ayrıldık. Bir anda o batmaya başladı. Onu kurtarmaya çalıştım. Elini uzattığında benim burnumu tuttu. Ve ben bir anda kendimi kaybetmişim. Arkadaşlarım beni kurtarıp kenara çıkarmışlar ama onu kurtaramamışlar. Gözümü açtığımda biri bana suni teneffüs yapıyordu. Nilgün ile çok iyi arkadaştık. 11 yıldır hiç ayrılmadık. Onu kaybetmek beni çok üzdü" dedi.

Bilindiği gibi; Bozdoğan ilçesindeki bir lisede eğitim gören bir grup öğrenci, eğlenmek için Kemer Baraj Gölüne dün bir piknik gezisi düzenlemişti. Gezi sırasında serinlemek için göle giren öğrencilerden Seyma Kılınç (17) boğulmak üzereyken arkadaşları tarafından kurtarıldı. Kendisinden dün öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan Nilgün İci'nin (17) cesedi ise bugün sabah saatlerinde dalgıçlar tarafından gölden çıkarılmıştı.

(MB-İK) 01.06.2008 18:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title