Haberler

Balıkesir İtfaiyesi Bu Kez Balıkları Kurtardı

Balıkesir İtfaiyesi bu kez balıkları kurtardı İtfaiye dalgıçları, deniz dibinde resife takılmış ağı kurtardı İtfaiye dalgıçları deniz dibinden 700 metre kare ağ temizlediBALIKESİR - Deniz altı zenginliği ile dikkatleri çeken Edremit Körfezi Sivrici Burnu açıklarında deniz dibinde su altı...

Balıkesir İtfaiyesi bu kez balıkları kurtardı

İtfaiye dalgıçları, deniz dibinde resife takılmış ağı kurtardı

İtfaiye dalgıçları deniz dibinden 700 metre kare ağ temizledi

BALIKESİR - Deniz altı zenginliği ile dikkatleri çeken Edremit Körfezi Sivrici Burnu açıklarında deniz dibinde su altı yaşamını olumsuz etkileyen 32 metre derinlikteki resiflere takılmış olan 700 metre kare büyüklüğündeki trol ağları Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama-Kurtarma Ekibi tarafından su altından çıkarılarak resif balıkların tekrar yaşamına açıldı.

Tahminen 3 yıl önce trol tekneleri tarafında denize atılan ve 32 metre derinlikteki resifi tamamen kaplayan 700 metre kare büyüklüğündeki devasa ağ bölgedeki su altı yaşamını olumsuz yönde etkilemeye başladı. Yaklaşık bir ay önce eğitim dalışları için bölgeye gelen ve ağları fark eden Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama - Kurtarma Ekibi konuyla ilgili bölge balıkçıları ile iş birliği yaparak çalışma başlattı. Sivrice Burnu açıklarında başlatılan çalışma ile itfaiye dalgıçları yaklaşık 2 saatlik bir çalışma ile su altı yaşamını olumsuz etkileyen ağı çıkararak resifi tekrar doğal su altı yaşamına kazandırdılar.

İda Dalış Merkezinin de desteği ile dalgıçlar tarafından resiften ayıklanan ağ bir balıkçı teknesinin vinci ile su üstüne çıkarılarak limana götürüldü.

Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama - Kurtarma Ekibi Dalgıçlarından Sedat Osmanoğlu "Tehlikeye düşmüş her canlı diye başlıyor bizim yeminimiz. Suyun altındaki güzellikleri böyle örten ağ parçalarını gördükçe biz itfaiyeciler her ne kadar karada da görev yapıyor olsak, su altında da böyle görevlere görevlendirilmek bizi mutlu ediyor. Suyun altındaki canlılara Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı olarak el atmış bulunuyoruz ve bu yüzden çok gurur duyuyoruz."dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edremit Körfezi Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title