Haberler

Balıkesir Belediyesi'nden Okullara Çevre Semineri

Balıkesir Belediyesi, Okullara Yönelik Başlattığı Çevre Eğitimi Projesini Sürdürüyor. Okullardaki Çevre Kulüplerinin Rehber Öğretmenlerine Uzmanlar Tarafından Çevre Seminerleri Veriliyor.

Balıkesir Belediyesi, okullara yönelik başlattığı çevre eğitimi projesini sürdürüyor. Okullardaki çevre kulüplerinin rehber öğretmenlerine uzmanlar tarafından çevre seminerleri veriliyor.

Balıkesir Belediyesi'nin Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlükleri ve Almanya'daki kardeş şehir Schwæbisch Hall Beleldiyesi ile ortaklaşa yürüttüğü "Katı Atık Eğitimi" adlı AB-LdV projesi ile ilgili yaygınlaştırma faaliyetleri devam ediyor. Proje ile ilgili yaygınlaştırma çalışmalarının okularda ve halka açık bilgilendirme faaliyetleri şeklinde önümüzdeki aylarda da sürdürüleceği bildirildi. Proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde okullardaki çevre kulüplerinin rehber öğretmenlerine seminer verildi. Okul müdürü ve müdür yardımcılarının da katıldıkları seminerde, Katı Atık Eğitimi projesi çalışmaları ile Balıkesir Belediyesi'nin yürüttüğü "Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama ve Geri Dönüşüm" çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Şube Müdürü Mürşit Canbolat, okullarda öğrencilere atıkların geri kazanımı fikrinin benimsenmesi amacıyla yapılacak çalışmaları anlattı. Çevre Yüksek Mühendisi Tülay Selici de, 'çağdaş atık kavramı, evlerde, okullarda ve işyerlerinde ambalaj atıklarının ayrı toplanarak geri kazanım sürecine aktarılmasının önemi' konularında, Almanya`daki ve Balıkesir`deki uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AB Projeleri Formatör Öğretmeni olarak görev yapan Ahmet İnan ise Balıkesir`deki okullarda LdV projesi hazırlanması ve bu gibi çalışmaların yararlarını anlattı. Katı Atık Eğitimi projesinin destek kuruluşlarından ÇEVKO temsilcisi Çevre Mühendisi Ümit Yalçın, seminerde yaptığı konuşmada, ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımı konularında ÇEVKO tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen faaliyetleri ve Balıkesir`deki uygulamalardan söz etti.

Seminerin son konuşmacısı olan Balıkesir İl Çevre Koruma Müdür Yardımcısı Kemal Yaşlı ise kentsel atıklarla ilgili hukuki yapı hakkında bilgiler verdi. Kemal Yaşlı, kitle iletişim araçlarının böylesine etkili olarak kullanıldığı bir dünyada, artık insanların çevreye zarar veren her türlü uygulama ve unsurlardan haberdar olmaları gerektiğine dikkat çekerek, çevreye zarar veren faaliyetlere karşı, cezai müeyyidelerin en etkili tedbir olduğunu söyledi. Balıkesir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdür Ayşin Şirvancı, Katı Atık Eğitimi adlı AB-LdV projesi ile ilgili yaygınlaştırma çalışmalarının, okularda ve halka açık bilgilendirme faaliyetleri şeklinde önmüzdeki aylarda da sürdürüleceğini bildirdi.

(YU-MŞ)

19.11.2007 18:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title