Haberler

Balıkesir: Bandırma Adliyesi Uluslararası Yargı Ağı Rpojesi'ne Dahil Oldu

- Bandırma Adliyesi, Daha Önceden Altyapısını Hazırladığı Bilgisayar Sistemi ile Ekim Ayından İtibaren Uluslararası Yargı Ağı Projesi'ne (Uyap) Dahil Oldu.

- Bandırma adliyesi, daha önceden altyapısını hazırladığı bilgisayar sistemi ile Ekim ayından itibaren Uluslararası Yargı Ağı Projesi'ne (UYAP) dahil oldu.

Adalet Bakanlığı'ndan gönderilen 5 kişiden oluşan UYAP teknisyen grubu tarafından proje kapsamında 600 adet programı Bandırma Adliyesi'ndeki bilgi işlem merkezine yüklediği belirtildi. Kurulan ağ sayesinde Türkiye'deki tüm adliyelerle merkezi Ankara'da bulunan UYAP Bilgi İşlem Merkezi sayesinde teknik bilgi alışverişi yapmasını sağlanıyor. Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, Bandırma Adliyesi'nin bu ağa dahil olması ile Adalet Bakanlığı'nın merkezi sisteminden tüm adliyeler arası yazışma ve bilgi edinme yönünde zaman kaybını sıfıra indireceğine dikkat çekerek bilgisayar ortamında yargının büyük hız kazanacağını kaydetti.

(MY-MEY-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title