Haberler

Bakan Yıldırım: Söz Verip Unutanlardan Değiliz

Güncelleme:

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde ki bakanlarla birlikte bir dizi açılışa katılmak üzere Erzincan'a gitti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, beraberinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte bir dizi açılışa katılmak üzere DHMİ'ye ait özel uçakla saat 15.30'da Erzincan'a gitti. Bakanlar daha sonra karayolu ile kente 150 kilometre uzaklıkta bulunan Çayırlı ilçesindeki Balıklı Çayı üzerine yapılacak olan Turnaçayırı Barajı açılışına katıldı. Turnaçayırı Barajı'nın açılışı nedeni ile düzenlenen törene Bakanlar Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu, Mehmet Şimşek, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Ak Parti Milletvekili Sebahattin Karakalle, Gümüşhane Ak Parti Milletvekili Feramuz Üztün, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, kurum, kuruluş müdürleri vatandaşlar ve partililer katıldı. Bakan Yıldırım kendisini karşılamaya gelen 74 yaşındaki Kamil Bahadır ile sohbet edip sakalını sevdikten sonra, diğer bakanlar ile birlikte fotoğraf çektirdi. Halk oyunları gösterilerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

DOĞU ANADOLU'NUN GAP'ININ TEMELİNİ ATIYORUZ

Törende konuşan Bakan Binali Yıldırım, Çayırlı ilçesinin tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Çayırlı Çadırkaya Kargın Ovası Doğu Anadolu GAP'ı Turnaçayırı Barajı temeli atılıyor hayırlı uğurlu olsun. 40 yıl bekledik. Sabırla bekledik. Her gelen 'Turnaçayır Barajını yapacağız, 150 bin dönüm araziyi suyla buluşturacağız' dedi. Seçim üzeri geldiler, seçimden sonra yok oldular. Ama biz söz verip sözümüzü unutanlardan değiliz. Biz söz verince sözümüzü gerçeğe dönüştürenlerdeniz. Burada 7 bin kişiye iş AŞ ekmek kapısı olacak. Yüzlerce insan çalışacak. 3 yıl boyunca Çayırlı şantiye gibi faal olacak. Bununla da kalmayacak bu baraj bittiğinde bu topraklar su ile buluştuğunda bir yılda elde edilen mahsul 66 trilyon olacak" dedi.

Konuşmasında Maliye Bakanına yönelik "Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek de burada. Bir hemşehrinizin adı 'Yıldırım', onun adı da 'Şimşek'. Birisi 'gürlüyor' birisi 'yağdırıyor.' Bu paralar nereden geliyor. Maliye Bakanından geliyor" esprisini ve yapan ve gülüşmelere neden olan Bakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz ne dedik: 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' İnsanın olmadığı, hizmetin olmadığı bir hükümet olmanın ne alemi var. Olmaz olsun öyle hükümet. Hükümet dediğin, Çayırlı'da, Erzincan'da, Şırnak'ta, Yüksekova'da, Iğdır'da oradaki vatandaşların ihtiyacını görecek. Oralara da havaalanı, bölünmüş yol yapacak, hizmet götürecek. Sadece batıya değil, doğuya da hizmet. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yaptığımız yol tutarı 5 bin 100 kilometre. Ne kadardı bin 780 kilometreydi. 80 yılda yapılanın 3 katını son 10 yılda yapmışız, bize yakışanda sizin hemşehrinize yakışanda budur."

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın hazırladığı broşürde 'Erzincan'a 56.6 milyon Liralık yatırım sağnağı, 17 Müjde' sözüne de atıfta bulunan Bakan Yıldırım, "Erzincan'a 17 müjde bir şey anladınız mı? ya iyi de 17 Çanakkale'nin plakası Erzincan'ın kaç 24. Erzincan'a kaç proje yakışır. Arif olan anlar" diyerek espiride bulundu. Bakan Yıldırım, Bayram'da tatile çıkacaklara da öğütte bulunmayı ihmal etmedi. Bakan Yıldırım, "Yolların kralı olmayın. Yolların kralı olmaz, kuralı olur. Kurallara uyalım sevdiklerimize sağ salim ulaşalım" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Bugün dünyada 1 milyar insan günlük bir doların altında bir harcama ile hayatını idame ediyor. Dolayısı ile Türkiye her gün büyüyor. Hem refahı artıyor. Hem de refahı adil bir şekilde paylaşıyor. Sizin verdiğiniz destekle Ak Parti hükümetleri bu dağlara kadar geliyor ve buralarda artık suyu bereketli topraklarla birleştiriyor" dedi.

Son olarak kürsüye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Bakan Yıldırım'ın sözlerine cevap olarak, "Bir kusur etmişiz. Kusurumuz affola. 24 yerine 17 proje ile gelmişiz. Ama o hatamızı telafi edeceğiz. Erzincan'ın plakası 24. 24 ayarlı şehir, güzel insanlar diyarı, can insanlar diyarı. Birini hemen yapacağız. Geriye kalanı da tamamlayacağız. Borcumuz borç" diye konuştu.

Bakan Binali Yıldırım yüklenici firma yetkilisinde barajın inşaatini bir yıl daha erkene aldırarak 2016 yılı 29 Ekim tarihine bitirilme sözü aldı. Binali Yıldırım, Veysel Eroğlu ve Mehmet Şimşek'e Erzincan Belediyesi tarafından Fahri Hemşehrilik Beratlarını verdi. Konuşmaların ardından 149 bin dekar arazinin sulanmasında kullanılacak olan 33 milyon 787 bin liraya mal olacak ve 7 bin kişiye istihdam sağlayacak barajın temeli atıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Veysel Eroğlu Mehmet Şimşek Çayırlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title